INFORMAȚII DESPRE ALBIREA DINȚILOR EFECTUATĂ LA CLINICA DR. DRAGUS
Pentru a putea beneficia de rezultatele unui tratament de albire dentară, pacientul nu trebuie sa aibă carii.
Pentru o albire fără riscuri este nevoie de o diagnosticare cu DIAGNOcam, laserul care determina prezenta cariilor superficiale și/sau profunde, linii de fisură, dinți demineralizați. Doar cu acest aparat de ultimă generație se poate face un diagnostic complet ți amănunțit al danturii. DIAGNOcam identifică leziunile provocate de carii dentare deschise sau incipiente, pana la baza gingiei. Unele tipuri de leziuni și fisuri sunt imposibil de identificat fără acest aparat.
Albirea dentară poate fi facută doar după tratarea cariilor pentru ca soluțiile de albire folosite pot pătrunde în zonele interioare ale dintelui. Nici cei cu boli gingivale sau parodontale nu pot beneficia de un astfel de tratament.
La albire nu pot apela nici cei cu coroane dentare sau care au fluoroza. Procedura poate fi riscantă.
Pentru cei cu sensibilitate dentară, medicul stomatolog urmând să aleagă metoda de albire a dinților cea mai puțin riscantă.
Femeile însărcinate și cele care alăptează sunt sfătuite să amâne o albire dentară până când orice risc este exclus.
Procedurile de albire dentară sunt sigure atâta timp cât sunt efectuate sub supravegherea unui medic. Sensibilitatea dentară care poate apărea imediat după tratament nu este decât temporara, nu va afecta sănătatea dentară pe termen lung.
Procesul de albire dentară cuprinde trei etape:
- evaluarea culorii- care este in directă legatură cu anatomia internă a dintelui, transparența, opalescența, fluorescența, metamerismul, cat si pozitia dintelui pe arcada;
- coloratia initiala –studiile legate de culoarea dintilor naturali, ne arata ca acestia fac parte din patru grupe de culori, numerotate : A,B,C,D. Astfel, grupul A- are ca si culoare dominanta maro-rosiatic, grupul B- are ca si culoare dominanta galbenul, iar grupul C si D au ca si culoare dominanta griul;
- etapa subiectiv –obiectiva care este in directa legatura cu anatomia ochiului si cu perceptia culorii.
Mentionam ca prognosticul albirii este mai bun pentru nuantele de galben-portocaliu si mai slab pentru nuantele de gri si albastru.
Este bine sa se realizeze poze cu ajutorul scanarii intraorale inainte si dupa, pentru a se putea evalua exact cu cate nuante s-au deschis dintii.
Este important sa luati in consideratie faptul ca albirea functioneaza doar asupra dintilor naturali. Plombele, lucrarile protetice si ortodontice nu isi vor schimba culoarea.
Multe persoane apeleaza la albire dentara la domiciliu, fara supraveghere medicala sau in urma unor interventii specifice chirurgiei dentare. Se pot folosi ingrediente chimice sau naturale, dar care nu au intodeauna rezultatele dorite. Eficienta acestora este minima si nu trebuie sa uitati ca ultilizarea excesiva a produselor de albire a dintilor pot afecta sanatatea dentara.
Albirea dentala profesionista este singura cu rezultate garantate si fara riscuri. Aceasta se face in cabinet sub supraveghere directa a medicului, cu o concentratie de 40% de peroxid de hidrogen. Stomatologul va lua masuri pentru a va proteja gingiile, va aplica peroxidul, apoi va folosi aparatul cu led, care are rezultate si siguranta foarte bune. Aceasta procedura dureaza in jur de 45 de minute.
Albirea dintilor cu laser este cea mai eficienta albire, dureaza in jur de 20 de minute si se realizeaza fara durere.
Tratamentul de albire dentara profesionista nu afecteaza sanatatea danturii. Efectul este imediat, asa ca dupa o ora sau mai putin in scaunul dentistului veti iesi pe usa cu un zambet mai luminos.
Albirea dentara presupune deschiderea nuantei dintilor cu cateva tonuri, nu dantura de un alb stralucitor peste noapte. Rezultatul depinde de natura si gravitatea petelor, cele galbene fiind indepartate cel mai usor.
O albire dentara poate dura 2-3 ani, dar depinde de modul in care va veti intretine dantura. Renuntarea la fumat este un factor important in mentinerea unor dinti cat mai albi.
De asemenea, trebuie sa limitati consumul de alimente si bauturi care pot pata dintii: cafeaua, ciocolata, vinul rosu, bauturi de tip cola, ceaiul negru, sfecla si fructele intens colorate. Aceste produse nu trebuie neaparat excluse, insa este important sa va spalati pe dinti cat mai repede dupa ingerarea lor. In astfel de cazuri clatirea cu apa este o masura minimala.
Igiena orala trebuie sa fie fara cusur. Tratamentul va trebui continuat acasa cu produse speciale pentru albire dentara recomandate de medicul stomatolog.
Peste 16.000 de pacienți mulțumiți
în decursul a 17 ani de carieră
Efectuează o programare rapidă la Clinica Dr. Dragus
PREȚURI ALBIRE DENTARĂ
DENUMIRE | PREȚ |
---|---|
Albire Dentară | 1760 lei |