Implanturi dentare

Implanturi dentare – Suntem specializati in implantologie dentara interdisciplinara, utilizand materiale de ultima generatie (implant dentar Straumann, Nobel- Biocare, Paltop, membrane Geistlich, Bio Oss, Bio Oss colagen, mucograft etc.) si dezvoltand tratamente specifice fiecarui pacient -lifting de sinus inchis sau deschis, aditii de os cu membrana de colagen (GBR), split de creasta osoasa, tehnica tunelizarii modificate pentru grefa de tesut conjunctiv  (GTR).

Implanturi dentare – Ce sunt implanturile dentare

 

Impactul pierderii unuia sau mai multor dinti este mai grav decat pare la prima vedere. Dincolo de efectul estetic si psihologic, este afectata masticatia si pot aparea diferite afectiuni in organism.

Prin implanturi dentare recream in os radacini artificiale, care vor prelua fortele masticatorii.

In timpul operatiei chirurgicale de implantare se introduce un dispozitiv din titan sau zirkoniu in osul maxilar sau mandibular pentru a recrea radacina.

Implanturile dentare in secolul XXI prezinta un design foarte avansat si o tratare a suprafetei externe a implantului complexa pentru a accelera oseointegrarea.

De asemenea, trebuie subliniat ca unele implanturi dentare au garantie pe viata.

 

Implanturi dentare – Avantaje

 

Implantul dentar este singura solutie prin care va este practic reconstruita dantura. Nu este doar varianta cea mai buna din punct de vedere estetic, ci si cea cu cele mai mari avantaje din punct de vedere al functionalitatii.

Astfel, protezele detasabile pot crea multiple probleme – disconfort si inflamatie, baza de protezare slaba, dificultati de masticatie si/sau vorbire, proteza care cade sau aluneca.

Doar implanturile dentare functioneaza la fel ca dintii dvs naturali. Veti putea manca orice si veti putea zambi din nou din toata inima. Totodata, veti evita pierderile de masa osoasa ale maxilarului. Fizionomia dvs nu va avea de suferit, dimpotriva, veti pastra aspectul tineresc al chipului. Nici dintii din vecinatate nu vor avea de suferit. In cazul protezelor este nevoie de slefuirea dintilor invecinati, ajungandu-se la deteriorarea acestora, ceea ce nu se intampla in caz de implanturi dentare.

Un alt avantaj major este dat de fiabilitatea implanturilor. Doar optand pentru implanturi puteti fi siguri ca nu va mai fi nevoie de interventii si cheltuieli ulterioare.

 

Implanturi dentare – Pasi premergatori

 

Pentru a putea implanta ideal unul sau mai multe implanturi dentare, avem nevoie de o investigatie condilografica sau radilogica de tip CBCT si de un ghid chirurgical cu ajutorul caruia fixam intraoperator ideal din punct de vedere mecanic si estetic implanturile in axul osului.

Inainte de implantare, pacientii trebuie sa faca un exudat (IL-1A, IL-1B) si analize ale sangelui (INR, glicemie, etc.).

Pentru a efectua o operatie de implantare, trebuie sa avem suficienta masa osoasa (latimea si inaltimea osului). Daca sunteti la limita cu grosimea osului, se poate face aditie de os cu membrana de colagen (GBR) sau grefa osoasa cu os autogen sau autoloc.

 

Implanturi dentare – Ce presupune interventia chirurgicala. Riscuri

 

Implantul dentar presupune o interventie  de chirurgie dentara sub anestezie locala,  invaziva care implica anumite riscuri, in special la fumatori. Predictibilitatea implantarii la pacientii fumatori scade direct proportional cu numarul de tigari fumate zilnic.

Daca pacientul este sanatos clinic, atunci riscurile postoperatorii sunt minime.

Materialul din care este realizat implantul este biocompatibil si nu provoaca alergii.

 

In zilele noastre, implanturile dentare sunt considerate un tratament sigur si predictibil in toata lumea.
De la Branemark pana in prezent, osteointegrarea este principiul , care sta la baza succesului implanturilor pe termen mediu si lung.
Prin osteointegrare se obtine un contact intre suprafata implantului si osul viu ,inconjurator fara interpozitii fibroase. In mod normal, pentru a obtine acest rezultat exista o faza de vindecare, cuprinsa intre 3-6 luni de la inserarea implantului. In cazul incarcarii imediate, in functie de tipul de os (densitatea osoasa) si de tipul de implant (designr, tratament al suprafetei si putitatea titanului ) acest interval nu mai exista.
Pentru ca osteointegrarea sa aiba loc, avem nevoie de un raspuns biologic pozitiv. Raspunsul este pozitiv, atunci cand intre suprafata implantului si os nu apare un strat fibros.
In cazurile in care, totusi acest strat fibros apare, organismul rejecteaza implantul ca pe un corp strain.

 

Implanturile dentare endo osoase

 

Implanturile endo osoase sunt definite ca acele implanturi dentare care sunt inserate in osul maxilar si osul mandibular intr-o noua alveola, printr-un lambou incizat intraoral, mucoperiostal. Neoalveola este realizata segvential cu freze de diametre diferite in os, apoi in ea inserandu-se implantul dentar conic sau cilindric.
Exista un contact direct intre os si suprafata implantului dentar care suporta incarcarea. Cu cat acest contact este mai mare in suprafata, cu atat stabilitatea primara este mai buna.
De-a lungul timpului , specialistii si-au pus diverse intrebari, cum ar fi : “Care este cel mai bun implant dentar?, Care este cea mai buna suprafata?, Care este cea mai buna firma de implanturi?, Ce suprafata asigura cel mai bun contact intre implant si os?, Exista oare diferente intre diferitele marci de implanturi dentare, pentru a asigura succesul clinic final?”.

Nu exista nici un fel de studiu clinic, care sa ne permita sa raspundem acestor intrebari, deoarece implantologia este o disciplina prea tanara, care necesita multe investigatii de baza si nu trebuie sa ne lasam dusi de val pentru generalizarea faptelor. De-a lungul anilor au fost acceptate multe concepte, care ulterior s-au schimbat, un exemplu in acest sens este: Conceptul implanturilor inserate bifazic(in doua etape), cu perioada de integrare , ca cerinta absoluta , pentru a garanta succesul tratamentului si apoi protezarea acestora in etapa a doua.

 

Implanturi dentare – Dezvoltarea in timp

Cu timpul s-a ajuns la concluzia ca nu doar aceste implanturi dentare sunt de succes , ca si cele cu incarcare imediata (monofazica), sunt aproximativ la fel.
In timp s-au folosit multe materiale osteointegrabile pentru producerea implanturilor. In 1930 au aparut implanturile dentare din otel inoxidabil, vanadiu, crom, cobalt, aur.
In zilele noastre se presupune ca niciunul dintre aceste materiale nu indeplineste criteriile de osteointegrare, probabil datorita nivelului mare de coroziune din interiorul organismului si a eliberarii rapide de elemente toxice , care inhiba raspunsul celular favorabil integrarii tisulare.
Numei titanul este capabil sa favorizeze raspunsul pozitiv osteointegrarii (in oarecare masura si dioxidul de zirconiu), asta se datoreaza celor doua proprietati fundamentale , care il definesc si il fac unic :
– energie superficiala de suprafata ridicata
– rezistenta ridicata la coroziune datorata stabilitatii fizico-chimice a stratului de oxid
Aceste proprietati le regasim si la dioxidul de zirconiu, insa rezistenta acestuia este mult mai mica fata de cea a titanului.
Recent, pentru a imbunatati si a modifica interfata os-implant s-au folosit diferite metode si tehnici.
Toti autorii au ajuns la un consens , ca bio materialul ideal trebuie sa prezinte o suprafata ce nu se altereaza si care faciliteaza procesul de cicatrizare si refacere a patului osos, receptor de implanturi.
Kasemo si Lanseman au demonstat ca numai stratul molecular extern al implantului dentar interactioneaza cu tesutul viu (0.1-1 mm), prin urmarea , in ultimii ani, investigatiile si cercetarile s-au concentrat pe modificarea suprafetei implantului dentar, pentru a ajunge la raspunsul biologic dorit.
Conform lui Ito, sunt trei metode de modificari ale suprafetei implantului:
-metoda fizico-chimica
-morfologica
-bio-chimica

Succesul tratamentului cu implanturi dentare pe termen lung depinde de modul in care acestea sunt intretinute si igienizate, atat la domiciliu cat si profesional, in cabinetul dentar, din 6 in 6 luni. Dupa osteointegrarea lor, implanturile dentare sunt foarte solide, oferind un suport optim lucrarilor dentare.

Implanturi dentare – Mancati orice aliment insa cu putina grija!

 

Nu exista nici un risc atat timp cat nu se recurge la actiuni extreme si nesabuite cum ar fi deschiderea ambalajelor, rosul unghiilor, oaselor sau a diverselor obiecte dure , muscatul acadelelor, spartul semintelor.
– Nu consumati lichide sau alimente foarte fierbinti imediat dupa lichide sau alimente foarte reci !!
Implanturile dentare sunt dispozitive metalice (titan) iar metalul conduce si retine caldura mult mai rapid decat tesutul moale de origine umana. Cand consumati lichide foarte fierbinti, caldura se va inmagazina in corpul implantului dentar si va fi eliberata in osul inconjurator, distrugand prin ardere celulele din stratul de la suprafata acestuia. Deteriorarea repetata a acestor celule, combinata cu fortele mecanice pe care le suporta implantul dentar in timpul masticatiei va conduce la pierderea stabilitatii si implicit la pierdrea implantului dentar.

Implanturi dentare – Opriti sau macar reduceti fumatul!

Este binecunoscut faptul ca fumatul determina o serie de afectiuni dentare: boala parodontala, resorbtia oaselor maxilare, retractia gingiilor, pierderea dintilor, etc. Totodata, este demonstrat faptul ca fumatul conduce la pierderea implantului dentar.
A fost demonstrat stiintific ca nicotina reduce drastic fluxul sanguin, inclusiv cel la nivelul gurii (maxilare, gingii, etc). Ori tesuturile din cavitatea orala, ca de altfel toate tesuturile din organism se hranesc prin intermediul sangelui. Fumatul pipei poate fi si mai nociv decat fumatul tigaretelor datorita temperaturilor ridicate generate in gura. Afectarea tuturor tesuturilor din gura (oase, gingii, mucoasa limbii si a obrajilor) va afecta indirect si implantul dentar (implantul este sustinut in os si daca osul se pierde, se va pierde si implantul). Fumatul poate determina forme de cancer la nivelul tesuturilor moi orale (limba, buze, obraji).
Pacientii care nu intrerup fumatul inainte si pe perioada vindecarii implanturilor se pot astepta la o rata crescuta de complicatii, in special de infectie a locului operat.
De aceea, pentru a evita eventualele esecuri si pentru imbunatatirea rezultatelor, insistam ca fumatul sa fie in totalitate intrerupt cu 3-4 saptamani inainte de operatie si inca 3-4 saptamani dupa operatie. Pacientii fumatori care fac implanturi ignorand aceste indicatii trebuie sa fie constienti de riscul pe care si-l asuma!!!

 

Implanturi dentare – Indicatii

 

– Nu folositi periute de dinti electrice care vibreaza.
– Nu utilizati ata dentara in jurul implantului.
Utilizarea agresiva a atei dentare la nivelul implanturilor dentare va deschide „pungi” in gingie in care se vor acumula bacterii generand inflamatii (mucozita periimplantara). De la acest nivel, bacteriile acumulate si neindepartate vor patrunde inspre osul care acopera implantul, producand infectarea si distrugerea acestuia (periimplantita). Periimplantita, netratata la timp sau tratata incorect conduce la pierderea implantului dentar.
– O metoda foarte buna de a curata in jurul implanturilor dentare este spalarea la nivelul gingiei cu irigatorul (dusul) oral. Acesta genereaza un jet de apa cu presiune care curata spatiul dintre dinti fara sa-l atingem. Insa, in acest caz, presiunea jetului trebuie bine dozata, astfel incat sa nu traumatizeze gingia care inconjoara implantul.
– Respectati periodicitatea igienizarilor profesionale o data la 4 sau la 6 luni!

În țările dezvoltate implanturile dentare sunt utilizate de peste 30 de ani, iar folosirea acestora nu mai ridică niciun semn de întrebare în rândul medicilor stomatologi și nici a pacienților. Așadar, acestea reprezintă cea mai modernă și eficientă cale pentru înlocuirea dinților pierduți. Fie că pierzi un dinte, mai mulți sau toți dinții, implanturile și tehnicile implantologice moderne pot face minuni.

Astfel, pacienții nu mai trebuie să-și sacrifice dinții naturali pentru a obține proteze. Acum, poți beneficia de cel mai bun implant dentar, care arată și se simte la fel ca dintele natural.
Un implant dentar este o piesă de titan pur (99,95%), în general sub formă de șurub. Are scopul de a crea o rădăcină artificială în osul maxilar, unde lipsește un singur dinte natural sau mai mulți dinți. Reconstrucția este alcătuită din două segmente – unul intraosos (implant) și unul supraosos, numit bont protetic.

Deasupra protezelor protetice putem ancora coroane, poduri sau proteze. Tratamentul este conservator comparativ cu o lucrare tradițională de pod, deoarece implanturile dentare elimină necesitatea sacrificării dinților vecini. „În cazul în care fabricăm o punte dentară, este necesar un minim de doi dinți pentru ancorare, dinții care din nefericire trebuie sacrificați (nervii sunt extrași, canalele radiculare sunt umplute și dinții, o dată sănătoși, vor fi lustruiți).

Restaurarea dentară pe implanturi aduce beneficii estetice și funcționale extraordinare, pacientul neputând să perceapă senzația “artificială”. La scurt timp după inserare, el uită de fapt de pierderea unui dinte în acea zonă”, explică dr. Andi Drăguș, medic specialist în implantologie, periodontologie, sistem cranio-mandibular și estetică dentară.

 

Iată ce trebuie să știi despre implantul dentar. Specialiștii clinicii Dr. Drăguș îți explică top cele mai importante 3 aspecte despre beneficiile implantului dentar

 

Implanturile scumpe versus ieftine

 

În cazul implanturilor ieftine, tratamentul de suprafaţă este precar sau inexistent, ceea ce influenţează osteointegrarea pe termen lung, iar titanul care nu este de puritate înaltă poate duce la degradare într-un timp foarte scurt.
Implanturile mai scumpe au o puritate a titanului care ajunge şi la 97-98%, au tratament de suprafaţă cu plasmă, oxizi de Că, Zr, etc., de aceea rezultatele sunt foarte bune de fiecare dată.
De cele mai multe ori, implanturile ieftine au o gamă foarte limitată a componentelor protetice, în consecință, sunt posibilităţi limitate de a reabilita cazuri cu soluţii multiple.

De asemenea, folosesc componente de tip analogi, ieftine sau făcute pe piaţa neagră şi uneori nu se potrivesc perfect cu platforma implantului. Astfel, în timp, implanturile fac joc şi se fracturează, fiind necesară schimbarea acestuia.
De partea cealaltă sunt implanturile mai scumpe, care au o gamă variată de componente protetice, astfel, tratamentul poate avea soluţii multiple, datorită acestor elemente de calitate, realizate din materiale rezistente şi perfecte pentru a înlocui dintele natural.

Implanturi dentare versus proteze

 

Avantajele unui implant dentar sunt multiple. În primul rând implanturile dentare îți vor crea un aspect de naturalețe și anume culoarea va fi aceeași cu cea a dinților naturali și nu întâlnim cârligele metalice care sunt folosite pentru a menține protezele în poziție.
Când folosiți protezele dentare sau lipirea dentară, este posibil să nu se deterioreze doar protezele dentare ci și dinții îmbinați, de asemenea există riscul de fracturare sau deteriorare ceea ce la implantul dentar nu se poate întâmpla.
Implanturile dentare sunt o investiție pe termen lung cu o rată de succes de 98% chiar și dupa 10 ani de existență. Acestea îți vor oferi o rezistență aparte la mușcături, asemenea dinților naturali. Implanturile nu vor determina erodarea oaselor în timp, dar în schimb protezele da.

Amânarea implantului dentar

 

În absența dinților, atât masticarea, cât și estetica au de suferit. În plus, osul maxilar, în cazul în care nu există dinte sau dinți rămași, se va resorbi, și anume se va topi, astfel încât inserția implantului va deveni riscantă sau chiar imposibilă fără proceduri suplimentare, cum ar fi adăugarea osoasă, prin care se recuperează volumul oaselor.

Atunci când sunt pierdute grupuri mari de dinți, estetica feței are multe de suferit. Oasele resorb și structura facială începe să se modifice: buzele vor avea un un aspect înfundat și subțire, iar ridurile nu vor întârzia să apară în jurul gurii și în apropierea nasului. Într-un cuvânt, fața ia un aspect de îmbătrânire prematură, care reprezintă un mare dezavantaj. Află cât costă un implant dentar în toată gura printr-o programare la clinica Dr.Drăguș.
Clinica stomatologică Dr. Drăguș abordează conceptul de medicină dentară interdisciplinară digitalizată și estetică digitalizată. Mai multe detalii poți găsi pe site-ul nostru www.clinicadrdragus.ro sau ne poți contacta la nr. de tel. 0722.555.269/ 021.312.4690 sau pe e-mail office@clinicadrdragus.ro.

 Inserarea implanturilor – Cand osul este intact pe planificarea virtuala realizata pe tomografia dentara putem anticipa cu precizie maxima, inainte de operatie, numarul, lungimea, diametrul, pozitia si angulatia implanturilor selectate.

Tot preoperator confectionam ghidul chirurgical care ne va asista in procedura de implantare pentru a preveni orice posibil accident sau implantarea gresita in timpul operatiei. Ghidul este asezat in gura pacientului, fixat la dintii vecini iar implanturile, sunt inserate rand pe rand in os urmand sa li se ataseze lucrarea in funtie de planificare: imediat 24-48 de ore), intarziat (2-4 saptamani) sau tardiv (dupa cateva luni).

Implanturi dentare – Varianta de tratament

Cand osul maxilar este resorbit – masuratorile si planificarea virtuala realizate pe tomografia dentara  vor scoate in evidenta cantitatea insuficienta de os maxilar necesara sustinerii/ancorarii implanturilor dentare. In aceasta situatie, cea mai buna si sanatoasa varianta de tratament este aditia osoasa.

Fie ca  reparam osul, fie ca stimulam organismul sa regenereze os, implantul are nevoie de aceasta fundatie  solida ca sa reziste si sa ne bucure de rezultat pentru zeci de ani. Orice compromis – numar redus de implanturi, implant scurt, implant subtire – va conduce, mai devreme sau mai tarziu la esec. Aditia de os, in functie de situatia clinica poate fi realizata:

  • Simultan (concomitent) cu inserarea implanturilor – se castiga timp;
  • Separat de inserarea implanturilor – intai facem aditia refacand volumul osos si dupa cateva luni (circa – 6-9) inseram implanturile dentare.

Nu mai este o noutate că implantologia reprezintă viitorul medicinii dentare. Cu ajutorul implanturilor dentare fixăm rădăcini în osul maxilar și mandibular, iar pacienții noștri pot primi, după 2-6 luni, lucrări protetice fixe sau mobile în cavitatea bucală. La ora actuală, rata de succes a implanturilor dentare la nivel mondial este de 98%.
Domeniul implantologiei nu bate pasul pe loc, fiind într-o continuă schimbare. Apariția scannerelor intraorale, a softurilor de tip CAD/ CAM și de radiologie ne oferă posibilitatea ca, într-o singură ședință să poziționăm fiecare implant exact în locul ideal. Iar dacă stabilitatea primară ne-o permite, putem proteza pacientul tot în prima ședință. Cu alte cuvinte, pacientul își face o CBCT (computer tomograf cu fascicul conic), noi scanăm cavitatea bucală și determinăm ocluzia. Apoi cu ajutorul softului CAD / CAM, informațiile se suprapun în vederea realizării ghidului chirurgical de implantare și a lucrărilor provizorii sau definitive.

Tipuri de implanturi

Implanturile dentare sunt practic niște rădăcini dentare artificiale în formă de șuruburi. Când implanturile dentare sunt plasate în maxilar, ele se leagă cu osul natural. Ele devin desigur o bază robustă pentru susținerea unuia sau mai multor dinți artificiali, numiți coroane.
În cazul implanturilor ieftine, tratamentul de suprafaţă este precar sau inexistent, ceea ce influenţează osteointegrarea pe termen lung, iar titanul care nu este de puritate înaltă poate duce la degradare într-un timp foarte scurt.
Implanturile mai scumpe au o puritate a titanului care ajunge şi la 97-98%, au tratament de suprafaţă cu plasmă, oxizi de Că, Zr, etc., de aceea rezultatele sunt foarte bune de fiecare dată. Implanturile dentare moderne sunt utilizate cu succes de peste 30 de ani. Ele reprezintă cea mai bună metodă disponibilă pentru sprijinirea sănătății dinților, ba chiar mai mult permite danturii să se simtă, să arate și să funcționeze în mod natural.
Specialiștii clinicii Dr. Drăguș îți oferă în cele ce urmează mai multe informații despre tipurile de implanturi dentare.

Implant dentar Straumann

Dacă ai plecat în căutarea celei mai bune soluții îți recomand să apelezi la implanturile Straumann (fabricat în Elveția), numărul 1 la nivel mondial, în sfera implanturilor dentare. „Cu o rată de succes impresionantă, între 97% și 100% și cu o perioadă de vindecare redusă de la câteva luni la aproximativ 6 săptămâni, acestea se diferențiază prin suprafața tratată de tip SLA- moderat rugoasă ceea ce duce la o mai bună integrare”, explică dr. Andi Drăguș, medic specialist în implantologie, periodontologie, sistem cranio-mandibular și estetică dentară. Acest tip de implant îmbină calitatea elvețiană cu peste 35 ani de cercetări medicale și revoluționează implantologia dentară fiind singurul implant metal-free, realizat integral din ceramică de zirconiu, fiind potrivit și persoanelor diabetice.

Implanturi dentare Nobel-Biocare

Adeseori oamenii evită să consulte un stomatolog din cauza unei frici neîntemeiate și astfel ajung să dezvolte probleme grave de sănătate orală. „Nobel-Biocare este cel mai bun implant dentar, dar și unul din cele mai „titrate” soluții de implantologie la nivel mondial, compania oferind garanție internațională pe viață pentru lucrare. Intervenția este fără durere, cu o perioadă scurtă de recuperare. Conceptul All-on-4® este considerat cea mai buna opțiune disponibilă pe piață care permite reabilitarea full-arch pe un număr redus de implanturi dentare”, afirmă dr. Andi Drăguș, medic specialist în implantologie, periodontologie, sistem cranio-mandibular și estetică dentară.
De ce să optezi pentru un implant Nobel-Biocare? Deoarece acesta îți oferă 3 calități importante: durabilitate, stabilitate și inovație. Atât Clinica Dr. Drăguș, cât și Nobel Biocare se bazează pe calitate și performanță pentru a oferi clienților cele mai bune rezultate.

Sistemul de implant Paltop

Paltop este o companie cu cel puțin 30 de ani experiență în domeniul implantologiei dentare. Acest sistem s-a dezvoltat în mare parte pentru a simplifica procedurile medicale folosite în implantologia contemporană. Prin procesele de curățare Paltop creează un strat stabil de oxid de titan care un rol important și acela fiind de a stabiliza chimic suprafața implantului dentar. „Acest implant este conceput pentru a face posibile implanturi dentare de înalt nivel estetic, cu o intervenție simplă și riscuri minime. De asemenea, procesul de vindecare este accelerat și face posibilă în unele cazuri plasarea aproape imediată a coroanei”, explică dr. Andi Drăguș, medic specialist în implantologie, periodontologie, sistem cranio-mandibular și estetică dentară.
În cazul în care pacientul necesită adiție de os, în cadrul clinicii Dr. Drăguș se folosește membrana Geistlich, care deține toate calitățile necesare pentru regenerarea țesuturilor orale, fiind numărul 1 global în membrane de colagen. Regenerarea osoasă devine mult mai facilă datorită proprietăților deosebite de vindecare a plăgii, Geistlich Bio-Oss fiind cel mai utilizat substituent osos natural din industria stomatologică regenerativă.
Clinica stomatologica Dr. Drăguș a fost înființată în anul 2005 și este situată pe str. Știrbei Vodă, Sector 1, București. Echipa nostră, formată din medici profesioniști, asistente medicale și tehnicieni dentari, este preocupată permanent de soluționarea nevoilor pacienților și problemelor dentare.

Clinica stomatologică abordează conceptul de medicină dentară interdisciplinară digitalizată și estetică digitalizată. Mai multe detalii poți găsi pe site-ul nostru www.clinicadrdragus.ro sau ne poți contacta la nr. de tel. 0722.555.269/021.312.46.90 sau pe e-mail office@clinicadrdragus.ro.

Implanturi dentare – Ce se intampla dupa operatie

 

In prima etapa se face inserarea implantului in os, iar la  7 zile se indeparteaza firele de sutura. In urmatoarele 6 luni are loc acomodarea implantului cu osul (oseointegrare), dupa care acesta este  acoperit cu o capa de vindecare. Capa de vindecare este prezenta in cavitatea bucala pana este gata lucrarea protetica definitiva.

 

Implanturi dentare – Tehnici de ultima generatie

 

Clinica Dr. Dragus va ofera solutii de implantare de ultima ora. Este vorba de materialele si tehnicile cele mai performante pe plan mondial la capitolul implanturi dentare.

Implanturile Straumann (Elvetia) – cu o rata de succes impresionanta, intre 97 si 100% si cu o perioada de vindecare redusa de la cateva luni la aproximativ 6 saptamani. Acestea se diferentiaza prin suprafata tratata de tip SLA – moderat rugoasa ceea ce duce la o mai buna integrare.

Implanturi dentare Nobel-Biocare (Suedia) – este una dintre cele mai ”titrate” solutii de implantologie la nivel mondial, compania oferind garantie internationala pe viata pentru lucrare. Interventia este fara durere, cu o perioada scurta de recuperare. Conceptul All-on-4® este considerat cea mai buna optiune disponibila pe piata care permite reabilitarea full-arch pe un numar redus de implanturi dentare.

Sistemul de implant Paltop (SUA) – este conceput pentru a face posibile implanturi dentare de inalt nivel estetic, cu o interventie simpla si cu riscuri minime. De asemenea, procesul de vindecare este accelerat si face posibila in unele cazuri plasarea aproape imediata a coroanei.

Membranele Geistlich – membrane de colagen numarul 1 în lume, utilizate pentru regenerarea tesuturilor orale.  Regenerarea osoasa devine mult mai facila datorita proprietatilor deosebite de vindecare a plagii. Geistlich Bio-Oss este cel mai utilizat substituent osos natural din industria stomatologica regenerativa. Varianta cu 10% colagen asigura maleabilitate si usurinta in aplicare.

 

Implanturi dentare – Tipuri de lucrari protetice pe implanturi

 

Lucrarile protetice pe implanturi sunt de doua tipuri:

-lucrari pe implanturi dentare cimentate pe bonturile protetice, metalice sau de zirconiu

-lucrari pe implanturi dentare insurubate.

In functie de situatia clinica, medicul dentist implantolog alege una din aceste variante de protezare (cimentare sau insurubare).

 

Implanturi dentare – Recomandari importante

 

Foarte importante sunt  indicatiile si recomandarile primite din partea medicului pentru siguranta in caz de implanturi dentare: igiena zilnica , vizita periodica la medic si igienizarile profesionale.

Implanturile nu se cariaza, dar trebuie sa mentineti o igiena stricta, intrucat placa dentara se acumuleaza in jurul implantului. De aceea este necesar sa va prezentati periodic la control, ca si pentru periaj profesionist si detartraj.

 

Implanturi dentare – Amprentarea campului protetic

 

Amprentarea campului protetic pe implanturi dentare este mult diferita de amprentarea dintilor naturali.

Materialul ideal pentru amprenta pe implanturi este polieterul sau scanarea intraorala.

Ne puteti gasi pe internet cu urmatoarle cuvinte: “implanturi dentare pareri“, “implant dentar costuri“, “implanturi dentare romania“, “implanturi dentare preturi“.

Alte cautari: “implant dentar riscuri“, “implant dentar intr-o zi” sau “implant dentar bucuresti“, “implant dentar rapid“, ori “implant dentar avantaje si dezavantaje“, “implant dentar din zirconiu“, “implant dentar durata“.

Sau “cat costa 4 implanturi dentare“, “efecte implanturi dentare“, “implanturi dentare cu zirconiu“, “implanturi dentare de calitate“, “implanturi dentare de ultima generatie“.