Implantologie dentară all on 4 și all on 6 Condilografiat (NOU)

Dinți în doar 24-48 ore

De 18 ani alături de dumneavoastră
Una din cele mai moderne clinici din București
Medici cu certificări internaționale
Peste 16.000 de pacienți ne-au trecut pragul
Doriți să efectuați o programare la clinica Dr. Dragus?
Interval orar Luni – Vineri 14:00 – 20:00

INFORMAȚII DESPRE IMPLANTURILE DENTARE EFECTUATE ÎN CLINICA DR. DRAGUS

Suntem specializați în implantologie dentară interdisciplinară, utilizând materiale de ultima generație și dezvoltăm tratamente specifice fiecărui pacient. Printre care: lifting de sinus închis sau deschis, adiții de os cu membrana de colagen (GBR), split de creastă osoasă, tehnica tunelizării modificate pentru grefa de țesut conjunctiv  (GTR).
Doctor Andi Dragus
Medic Stomatolog & Fondator

Impactul pierderii unuia sau mai multor dinti este mai grav decat pare la prima vedere. Dincolo de efectul estetic si psihologic, este afectata masticatia si pot aparea diferite afectiuni in organism.

Prin implanturi dentare recream in os radacini artificiale, care vor prelua fortele masticatorii.

In timpul operatiei chirurgicale de implantare se introduce un dispozitiv din titan sau zirkoniu in osul maxilar sau mandibular pentru a recrea radacina.

Implanturile dentare in secolul XXI prezinta un design foarte avansat si o tratare a suprafetei externe a implantului complexa pentru a accelera oseointegrarea.

De asemenea, trebuie subliniat ca unele implanturi dentare au garantie pe viata.

Sistemul all on 4 all on 6 este o procedura minim invaziva care presupune restaurarea completa a arcadelor.

Acest sistem vine in ajutorul pacientilor care au nevoie de reabilitarea totala a maxilarului sau a mandibulei.
Dupa investigatiile recomandate de medicul specialist ( radiografie
panoramica, CT si examenu clinic), pacientul impreuna cu medical, stabilesc planul de tratament corespunzator.
Lucrarile provizorii sunt puse dupa 24 de ore de la inserarea implanturilor, astfel
incat viata pacientului sa nu fie afectata dupa care lucrarile definitive sunt puse
dupa perioada de 4-6 luni de la integrarea implanturilor

În cazul în care pacientul are o proteză dentară clasică sau este necesară reconstrucția totală a maxilarului sau mandibulei, sistemul All on 4 și respectiv All on 6 vin în ajutor.

Sistemul „All on” permite fixarea lucrării dentare pe 4 sau 6 puncte fixe ce conferă pacientului un aspect îmbunătățit al danturii, o masticație mai eficientă și fiind o lucrare ce este fixată de puncte fizice, conferă și un confort sporit.

Implanturile sunt realizate dintr-un material biocompatibil (de cele mai multe ori Titan) și sunt inserate în anumite puncte cheie din on în așa fel încât mușcătura pacientului să fie cât mai corectă.

Lucrarea necesită o precizie extrem de mare, astfel la Clinica Dr. Dragus noi dispunem de un aparat de ultimă generație denumit Condilograf și suntem printre puținele clinici stomatologice din România ce dispun de această tehnologie.

Practic Condilograful ne permite să  înregistrăm dinamica mandibulară în așa fel să putem implementa o lucrare nu numai estetică dar și funcțională pentru pacient.

Implantul dentar este singura solutie prin care va este practic reconstruita dantura. Nu este doar varianta cea mai buna din punct de vedere estetic, ci si cea cu cele mai mari avantaje din punct de vedere al functionalitatii.

Astfel, protezele detasabile pot crea multiple probleme – disconfort si inflamatie, baza de protezare slaba, dificultati de masticatie si/sau vorbire, proteza care cade sau aluneca.

Doar implanturile dentare functioneaza la fel ca dintii dvs naturali. Veti putea manca orice si veti putea zambi din nou din toata inima. Totodata, veti evita pierderile de masa osoasa ale maxilarului. Fizionomia dvs nu va avea de suferit, dimpotriva, veti pastra aspectul tineresc al chipului. Nici dintii din vecinatate nu vor avea de suferit. In cazul protezelor este nevoie de slefuirea dintilor invecinati, ajungandu-se la deteriorarea acestora, ceea ce nu se intampla in caz de implanturi dentare.

Un alt avantaj major este dat de fiabilitatea implanturilor. Doar optand pentru implanturi puteti fi siguri ca nu va mai fi nevoie de interventii si cheltuieli ulterioare.

Pentru a putea implanta ideal unul sau mai multe implanturi dentare, avem nevoie de o investigatie condilografica sau radilogica de tip CBCT si de un ghid chirurgical cu ajutorul caruia fixam intraoperator ideal din punct de vedere mecanic si estetic implanturile in axul osului.

Inainte de implantare, pacientii trebuie sa faca un exudat (IL-1A, IL-1B) si analize ale sangelui (INR, glicemie, etc.).

Pentru a efectua o operatie de implantare, trebuie sa avem suficienta masa osoasa (latimea si inaltimea osului). Daca sunteti la limita cu grosimea osului, se poate face aditie de os cu membrana de colagen (GBR) sau grefa osoasa cu os autogen sau autoloc.

Implantul dentar presupune o interventie  de chirurgie dentara sub anestezie locala,  invaziva care implica anumite riscuri, in special la fumatori. Predictibilitatea implantarii la pacientii fumatori scade direct proportional cu numarul de tigari fumate zilnic.

Daca pacientul este sanatos clinic, atunci riscurile postoperatorii sunt minime.

Materialul din care este realizat implantul este biocompatibil si nu provoaca alergii.

In zilele noastre, implanturile dentare sunt considerate un tratament sigur si predictibil in toata lumea.
De la Branemark pana in prezent, osteointegrarea este principiul , care sta la baza succesului implanturilor pe termen mediu si lung.
Prin osteointegrare se obtine un contact intre suprafata implantului si osul viu ,inconjurator fara interpozitii fibroase. In mod normal, pentru a obtine acest rezultat exista o faza de vindecare, cuprinsa intre 3-6 luni de la inserarea implantului. In cazul incarcarii imediate, in functie de tipul de os (densitatea osoasa) si de tipul de implant (designr, tratament al suprafetei si putitatea titanului ) acest interval nu mai exista.
Pentru ca osteointegrarea sa aiba loc, avem nevoie de un raspuns biologic pozitiv. Raspunsul este pozitiv, atunci cand intre suprafata implantului si os nu apare un strat fibros.
In cazurile in care, totusi acest strat fibros apare, organismul rejecteaza implantul ca pe un corp strain.

Indicatii
– Nu folositi periute de dinti electrice care vibreaza.
– Nu utilizati ata dentara in jurul implantului.
Utilizarea agresiva a atei dentare la nivelul implanturilor dentare va deschide „pungi” in gingie in care se vor acumula bacterii generand inflamatii (mucozita periimplantara). De la acest nivel, bacteriile acumulate si neindepartate vor patrunde inspre osul care acopera implantul, producand infectarea si distrugerea acestuia (periimplantita). Periimplantita, netratata la timp sau tratata incorect conduce la pierderea implantului dentar.
– O metoda foarte buna de a curata in jurul implanturilor dentare este spalarea la nivelul gingiei cu irigatorul (dusul) oral. Acesta genereaza un jet de apa cu presiune care curata spatiul dintre dinti fara sa-l atingem. Insa, in acest caz, presiunea jetului trebuie bine dozata, astfel incat sa nu traumatizeze gingia care inconjoara implantul.
– Respectati periodicitatea igienizarilor profesionale o data la 4 sau la 6 luni!
În țările dezvoltate implanturile dentare sunt utilizate de peste 30 de ani, iar folosirea acestora nu mai ridică niciun semn de întrebare în rândul medicilor stomatologi și nici a pacienților. Așadar, acestea reprezintă cea mai modernă și eficientă cale pentru înlocuirea dinților pierduți. Fie că pierzi un dinte, mai mulți sau toți dinții, implanturile și tehnicile implantologice moderne pot face minuni.
Astfel, pacienții nu mai trebuie să-și sacrifice dinții naturali pentru a obține proteze. Acum, poți beneficia de cel mai bun implant dentar, care arată și se simte la fel ca dintele natural.
Un implant dentar este o piesă de titan pur (99,95%), în general sub formă de șurub. Are scopul de a crea o rădăcină artificială în osul maxilar, unde lipsește un singur dinte natural sau mai mulți dinți. Reconstrucția este alcătuită din două segmente – unul intraosos (implant) și unul supraosos, numit bont protetic.
Deasupra protezelor protetice putem ancora coroane, poduri sau proteze. Tratamentul este conservator comparativ cu o lucrare tradițională de pod, deoarece implanturile dentare elimină necesitatea sacrificării dinților vecini. „În cazul în care fabricăm o punte dentară, este necesar un minim de doi dinți pentru ancorare, dinții care din nefericire trebuie sacrificați (nervii sunt extrași, canalele radiculare sunt umplute și dinții, o dată sănătoși, vor fi lustruiți).
Restaurarea dentară pe implanturi aduce beneficii estetice și funcționale extraordinare, pacientul neputând să perceapă senzația „artificială”. La scurt timp după inserare, el uită de fapt de pierderea unui dinte în acea zonă”, explică dr. Andi Drăguș, medic specialist în implantologie, periodontologie, sistem cranio-mandibular și estetică dentară.

Mancati orice aliment insa cu putina grija!

Nu exista nici un risc atat timp cat nu se recurge la actiuni extreme si nesabuite cum ar fi deschiderea ambalajelor, rosul unghiilor, oaselor sau a diverselor obiecte dure , muscatul acadelelor, spartul semintelor.
– Nu consumati lichide sau alimente foarte fierbinti imediat dupa lichide sau alimente foarte reci !!
Implanturile dentare sunt dispozitive metalice (titan) iar metalul conduce si retine caldura mult mai rapid decat tesutul moale de origine umana. Cand consumati lichide foarte fierbinti, caldura se va inmagazina in corpul implantului dentar si va fi eliberata in osul inconjurator, distrugand prin ardere celulele din stratul de la suprafata acestuia. Deteriorarea repetata a acestor celule, combinata cu fortele mecanice pe care le suporta implantul dentar in timpul masticatiei va conduce la pierderea stabilitatii si implicit la pierdrea implantului dentar.

Opriti sau macar reduceti fumatul!

Este binecunoscut faptul ca fumatul determina o serie de afectiuni dentare: boala parodontala, resorbtia oaselor maxilare, retractia gingiilor, pierderea dintilor, etc. Totodata, este demonstrat faptul ca fumatul conduce la pierderea implantului dentar.
A fost demonstrat stiintific ca nicotina reduce drastic fluxul sanguin, inclusiv cel la nivelul gurii (maxilare, gingii, etc). Ori tesuturile din cavitatea orala, ca de altfel toate tesuturile din organism se hranesc prin intermediul sangelui. Fumatul pipei poate fi si mai nociv decat fumatul tigaretelor datorita temperaturilor ridicate generate in gura. Afectarea tuturor tesuturilor din gura (oase, gingii, mucoasa limbii si a obrajilor) va afecta indirect si implantul dentar (implantul este sustinut in os si daca osul se pierde, se va pierde si implantul). Fumatul poate determina forme de cancer la nivelul tesuturilor moi orale (limba, buze, obraji).
Pacientii care nu intrerup fumatul inainte si pe perioada vindecarii implanturilor se pot astepta la o rata crescuta de complicatii, in special de infectie a locului operat.
De aceea, pentru a evita eventualele esecuri si pentru imbunatatirea rezultatelor, insistam ca fumatul sa fie in totalitate intrerupt cu 3-4 saptamani inainte de operatie si inca 3-4 saptamani dupa operatie. Pacientii fumatori care fac implanturi ignorand aceste indicatii trebuie sa fie constienti de riscul pe care si-l asuma!!!

PREȚURI IMPLENTURI DENTARE

DENUMIREPREȚ
Adin2750 lei
Paltop4125 lei
Straumann5500 lei
Aditie os2750 lei
IMPLANTURI ALL ON 4 ȘI ALL ON 6
SISTEM ALL ON 4 CONDILOGRAFIAT – Straumann®6300 euro
SISTEM ALL ON 4 CONDILOGRAFIAT – JD Evolution4500 euro
SISTEM ALL ON 6 CONDILOGRAFIAT -Straumann®6800 euro
SISTEM ALL ON 6 CONDILOGRAFIAT – JD Evolution5500 euro

– condilografie
– extracții
– regularizare creste
– tehnologie PRF
– plan de tratament preprotetic pentru înțelegerea limitărilor și a specificațiilor
cazului in vederea realizării lucrărilor protetice
– sisteme protetice
– lucrare provizorie
Lucrare protetică definitivă = între 2500 și 4900 euro

5/5

Peste 16.000 de pacienți mulțumiți
în decursul a 17 ani de carieră

Efectuează o programare rapidă la Clinica Dr. Dragus 

3 aspecte despre beneficiile implantului dentar

În cazul implanturilor ieftine, tratamentul de suprafaţă este precar sau inexistent, ceea ce influenţează osteointegrarea pe termen lung, iar titanul care nu este de puritate înaltă poate duce la degradare într-un timp foarte scurt.
Implanturile mai scumpe au o puritate a titanului care ajunge şi la 97-98%, au tratament de suprafaţă cu plasmă, oxizi de Că, Zr, etc., de aceea rezultatele sunt foarte bune de fiecare dată.
De cele mai multe ori, implanturile ieftine au o gamă foarte limitată a componentelor protetice, în consecință, sunt posibilităţi limitate de a reabilita cazuri cu soluţii multiple.
De asemenea, folosesc componente de tip analogi, ieftine sau făcute pe piaţa neagră şi uneori nu se potrivesc perfect cu platforma implantului. Astfel, în timp, implanturile fac joc şi se fracturează, fiind necesară schimbarea acestuia.
De partea cealaltă sunt implanturile mai scumpe, care au o gamă variată de componente protetice, astfel, tratamentul poate avea soluţii multiple, datorită acestor elemente de calitate, realizate din materiale rezistente şi perfecte pentru a înlocui dintele natural.

Avantajele unui implant dentar sunt multiple. În primul rând implanturile dentare îți vor crea un aspect de naturalețe și anume culoarea va fi aceeași cu cea a dinților naturali și nu întâlnim cârligele metalice care sunt folosite pentru a menține protezele în poziție.
Când folosiți protezele dentare sau lipirea dentară, este posibil să nu se deterioreze doar protezele dentare ci și dinții îmbinați, de asemenea există riscul de fracturare sau deteriorare ceea ce la implantul dentar nu se poate întâmpla.
Implanturile dentare sunt o investiție pe termen lung cu o rată de succes de 98% chiar și după 10 ani de existență. Acestea îți vor oferi o rezistență aparte la mușcături, asemenea dinților naturali. Implanturile nu vor determina erodarea oaselor în timp, dar în schimb protezele da.
Iar sistemele de fixare de ultimă generație All on 4 și All on 6 nu numai că au vă permit o vindecare mai rapidă dar scade semnificativ durata intervenției chirurgicale.

În absența dinților, atât masticarea, cât și estetica au de suferit. În plus, osul maxilar, în cazul în care nu există dinte sau dinți rămași, se va resorbi, și anume se va topi, astfel încât inserția implantului va deveni riscantă sau chiar imposibilă fără proceduri suplimentare, cum ar fi adăugarea osoasă, prin care se recuperează volumul oaselor.
Atunci când sunt pierdute grupuri mari de dinți, estetica feței are multe de suferit. Oasele resorb și structura facială începe să se modifice: buzele vor avea un un aspect înfundat și subțire, iar ridurile nu vor întârzia să apară în jurul gurii și în apropierea nasului. Într-un cuvânt, fața ia un aspect de îmbătrânire prematură, care reprezintă un mare dezavantaj.

Tipuri de implanturi dentare executate de noi

Implanturile dentare sunt practic niște rădăcini dentare artificiale în formă de șuruburi. Când implanturile dentare sunt plasate în maxilar, ele se leagă cu osul natural. Ele devin desigur o bază robustă pentru susținerea unuia sau mai multor dinți artificiali, numiți coroane.
În cazul implanturilor ieftine, tratamentul de suprafaţă este precar sau inexistent, ceea ce influenţează osteointegrarea pe termen lung, iar titanul care nu este de puritate înaltă poate duce la degradare într-un timp foarte scurt.
Implanturile mai scumpe au o puritate a titanului care ajunge şi la 97-98%, au tratament de suprafaţă cu plasmă, oxizi de Că, Zr, etc., de aceea rezultatele sunt foarte bune de fiecare dată. Implanturile dentare moderne sunt utilizate cu succes de peste 30 de ani. Ele reprezintă cea mai bună metodă disponibilă pentru sprijinirea sănătății dinților, ba chiar mai mult permite danturii să se simtă, să arate și să funcționeze în mod natural.
Specialiștii clinicii Dr. Drăguș îți oferă în cele ce urmează mai multe informații despre tipurile de implanturi dentare.

Dacă ai plecat în căutarea celei mai bune soluții îți recomand să apelezi la implanturile Straumann (fabricat în Elveția), numărul 1 la nivel mondial, în sfera implanturilor dentare. „Cu o rată de succes impresionantă, între 97% și 100% și cu o perioadă de vindecare redusă de la câteva luni la aproximativ 6 săptămâni, acestea se diferențiază prin suprafața tratată de tip SLA- moderat rugoasă ceea ce duce la o mai bună integrare”, explică dr. Andi Drăguș, medic specialist în implantologie, periodontologie, sistem cranio-mandibular și estetică dentară. Acest tip de implant îmbină calitatea elvețiană cu peste 35 ani de cercetări medicale și revoluționează implantologia dentară fiind singurul implant metal-free, realizat integral din ceramică de zirconiu, fiind potrivit și persoanelor diabetice.

Adeseori oamenii evită să consulte un stomatolog din cauza unei frici neîntemeiate și astfel ajung să dezvolte probleme grave de sănătate orală. „Nobel-Biocare este cel mai bun implant dentar, dar și unul din cele mai „titrate” soluții de implantologie la nivel mondial, compania oferind garanție internațională pe viață pentru lucrare. Intervenția este fără durere, cu o perioadă scurtă de recuperare. Conceptul All-on-4® este considerat cea mai buna opțiune disponibilă pe piață care permite reabilitarea full-arch pe un număr redus de implanturi dentare”, afirmă dr. Andi Drăguș, medic specialist în implantologie, periodontologie, sistem cranio-mandibular și estetică dentară.
De ce să optezi pentru un implant Nobel-Biocare? Deoarece acesta îți oferă 3 calități importante: durabilitate, stabilitate și inovație. Atât Clinica Dr. Drăguș, cât și Nobel Biocare se bazează pe calitate și performanță pentru a oferi clienților cele mai bune rezultate.

Paltop este o companie cu cel puțin 30 de ani experiență în domeniul implantologiei dentare. Acest sistem s-a dezvoltat în mare parte pentru a simplifica procedurile medicale folosite în implantologia contemporană. Prin procesele de curățare Paltop creează un strat stabil de oxid de titan care un rol important și acela fiind de a stabiliza chimic suprafața implantului dentar. „Acest implant este conceput pentru a face posibile implanturi dentare de înalt nivel estetic, cu o intervenție simplă și riscuri minime. De asemenea, procesul de vindecare este accelerat și face posibilă în unele cazuri plasarea aproape imediată a coroanei”, explică dr. Andi Drăguș, medic specialist în implantologie, periodontologie, sistem cranio-mandibular și estetică dentară.
În cazul în care pacientul necesită adiție de os, în cadrul clinicii Dr. Drăguș se folosește membrana Geistlich, care deține toate calitățile necesare pentru regenerarea țesuturilor orale, fiind numărul 1 global în membrane de colagen. Regenerarea osoasă devine mult mai facilă datorită proprietăților deosebite de vindecare a plăgii, Geistlich Bio-Oss fiind cel mai utilizat substituent osos natural din industria stomatologică regenerativă.
Clinica stomatologica Dr. Drăguș a fost înființată în anul 2005 și este situată pe str. Știrbei Vodă, Sector 1, București. Echipa nostră, formată din medici profesioniști, asistente medicale și tehnicieni dentari, este preocupată permanent de soluționarea nevoilor pacienților și problemelor dentare.
Clinica stomatologică abordează conceptul de medicină dentară interdisciplinară digitalizată și estetică digitalizată. Mai multe detalii poți găsi pe site-ul nostru www.clinicadrdragus.ro sau ne poți contacta la nr. de tel. 0722.555.269/021.312.46.90 sau pe e-mail office@clinicadrdragus.ro.

Clinica Dr. Dragus
/home/clinica1/public_html/wp-content/plugins/wp-whatsapp-chat-pro/templates/box_premium.php on line 2
qlwapp-button qlwapp-bottom-right qlwapp-all qlwapp-square qlwapp- ">
× Cu ce te putem ajuta? Available from 09:00 to 22:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday