Aditie osoasa – In cazul pacientilor care necesita aditie osoasa din diverse cauze, in urma realizarii acestei proceduri este recomandat sa se utilizeze o membrana de colagen. Ea trebuie sa functioneze ca o bariera impotriva proliferarii excesive a tesutului moale in zona defectului care ar trebui in mod normal sa fie ocupata de os.

Din acest punct de vedere, a fost realizata o astfel de membrana, membrana Geistlich Bio-Gide, care detine toate calitatile necesare pentru a indeplini scopul pentru care este folosita si pentru a nu produce efecte negative locale si generale asupra organismului.

In ce situatii poate fi necesara aditie osoasa?

  1. Implanturile dentare-in cazul in care osul care exista nu este suficient pentru o ancorare pe termen lung a implantului.
  2. Boala parodontala-pentru a asigura mentinerea pe arcada a dintilor care si-au pierdut ancorarea normala in osul alveolar in urma acestei afectiuni
  3. Pierdere excesiva de os
  4. Augumentarea podelei sinusului maxilar
  5. Rezectie apicala sau indepartarea unui chist-pentru reconstructia osului distrus in urma acestor interventii.

Aditie osoasa – Cum se realizeaza?

Organismul uman are capacitatea de a se regenera, deci inclusiv de a produce si substitui osul pierdut. Insa in majoritatea situatiilor, este nevoie de o interventie ajutatoare din partea medicului prin intermediul careia sa se asigure cantitatea necesara de os pentru a rezolva problemele aparute prin planul de tratament stabilit si, de asemenea, sa se asigure si o perioada de timp acceptabila in care acest lucru se intampla.
Aditia osoasa se realizeaza cu ajutorul unor materiale (Geistlich Bio-Oss) care detin aceleasi proprietati ca si osul uman, pentru a fi acceptate de organism, si care se insera la nivelul defectului osos in urma unei interventii de chirurgie dentara.

Aditie osoasa – De ce este necesara aplicarea unei membrane de colagen?

Unul din inconvenientele care apar dupa aditia osoasa este acela ca tesutul osos prolifereaza mult mai lent decat tesutul moale, ceea ce face ca acesta din urma sa ocupe spatiul care ar trebui sa fie ocupat de os, sau cel putin o parte din acesta.

Astfel, este necesara acoperirea osului aditionat cu o membrana de colagen care sa reprezinte o metoda de protectie a defectului osos impotriva invadarii de catre tesutul moale, permitand astfel osului sa prolifereze si sa reconstruiasca lipsa pentru care s-a facut interventia.

De ce sa alegem membrana Geistlich Bio-Gide?

Aceasta membrana este o una obtinuta din colagen de origine animala (porc). Colagenul este proteina care in organismul uman reprezinta mare parte din piele si tesut conjunctiv.

In manufacturarea membranei de colagen se tine cont de urmatoarele:

Teste pentru verificarea sanatatii animalelor
Prelucrarea fizica si chimica a produselor
Sterilizarea produselor finale
Productie documentata si monitorizata permanent

Aditie osoasa – Proprietati si beneficii ale membranei de colagen

Este frecvent utilizata la ora actuala de chirurgi din toata lumea in domeniul medicinei dentare regenerative, de mai multe milioane de ori si de mult timp.
Datorita acestui motiv, sunt disponibile analize a numeroase studii clinice si informatii legate de acest produs, care sa ateste utilitatea si singuranta lui.

Din punct de vedere al efectelor la nivel local si al interventiei, membrana Geistlich Bio-Gide:

 are o integrare tisulara foarte buna
dovedeste o amplificare a regenerarii osoase
asigura mai putine dehiscente aparute la nivelul defectului osos datorita structurii de colagen nativ
asigura rezultate de estetica dentara excelente
permite reducerea etapelor terapeutice (nu necesita reinterventie pentru indepartare)
Materialul membranei de colagen pentru aditia osoasa are urmatoarele proprietati:

este un material hidrofil, deci permite o umezire rapida
are o rezistenta ridicata la tractiune
are o aderenta buna
este un material resorbabil

Cum se utilizeaza membrana Geistlich Bio-Gide pentru aditie osoasa?

Aceasta se aplica dupa aplicarea osului de aditie, nu in zonele infectate (inainte de aplicarea pe camp, medicul trebuie sa se asigure ca nu exista nici un fel de proces infectios local) si nu la pacientii cunoscuti ca fiind alergici la colagen.

se masoara defectul cu o sonda parodontala
se decupeaza si se adapteaza membrana conform marimii defectului
se aplica cu partea rugoasa spre defect
se umezeste in situ cu sange din defect

In concluzie, membrana Geistlich Bio-Gide este un produs atestat si documentat, frecvent utilizat la ora actuala si necesar pentru a asigura un rezultat mai bun si predictibil al unei interventii de aditie osoasa, si prin urmare de a asigura continuitatea si corectitudinea tratamentului din aceste situatii clinice.

Aditie osoasa cu membrana de colagen – Informatii suplimentare

Pentru acest subiect ne puteti gasi pe internet cu urmatoarele cuvinte cheie: „aditie osoasa pret” sau „aditie osoasa forum” ori „aditie osoasa nereusita” precum si „aditie osoasa maxilar”. Se mai poate cauta si cu „aditie osoasa implant” sau „aditie osoasa implant pret” ori „aditie osoasa implant dentar” si „aditia osoasa pret”.

Pentru cautari similare se mai poate cauta si: „aditie osoasa mandibula” sau „aditie osoasa cu os artificial” ori „aditie bloc osos” si „cost aditie osoasa”. Pentru mai multe cautari puteti interoga si: „aditie osoasa dentara pret” sau „aditie de masa osoasa” ori „operatie aditie osoasa” precum si „cat costa o aditie osoasa”.

Ne puteti gasi pe internet si cu: tratament ortodontic, albire dentara, bruxism, implant zigomatic, proteze dentare mobile pe implant, proteza scheletata, grefa osoasa dentara, implant dentar la un singur dinte, implant dentar la toti dintii.

Articol optimizat de Outcave Solutions, servicii de optimizare SEO si promovare in Bucuresti, creare site de prezentare, realizarea magazin online, promovare magazin online.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Clinica Dr. Dragus
/home/clinica1/public_html/wp-content/plugins/wp-whatsapp-chat-pro/templates/box_premium.php on line 2
qlwapp-button qlwapp-bottom-right qlwapp-all qlwapp-square qlwapp- ">
× Cu ce te putem ajuta? Available from 09:00 to 22:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday