Tratamente de albire dentară, Fațete dentare și Coroane Dentare

Estetică Dentară

De 18 ani alături de dumneavoastră
Una din cele mai moderne clinici din București
Medici cu certificări internaționale
Peste 16.000 de pacienți ne-au trecut pragul
Doriți să efectuați o programare la clinica Dr. Dragus?
Interval orar Luni – Vineri 14:00 – 20:00

INFORMAȚII DESPRE ALBIREA DENTARĂ, FAȚETELE DENTARE ȘI COROANELE DENTARE

Estetica dentară pune accentul pe îmbunătățirea aspectului dentiform (albire dentara), gurii și zâmbetului. Dincolo însă de corectarea unor imperfecțiuni de ordin plastic, tratamentele de estetică dentară presupun menținerea sănătății dintelui pe termen mediu și lung.
Doctor Andi Dragus
Medic Stomatolog & Fondator

Fațetele dentare  sunt restaurări fizionomice menite să corecteze multe imperfecțiuni de ordin estetic, cum ar fi: culoarea dinților, spații interdentare inestetice (strungăreața sau treme dentare), traumatisme dentare, abraziune patologică a dinților în urma bruxismului nocturn sau diurn accentuat.

Aceste fațete sunt realizate din materiale ceramice sau dioxid de zirconiu, care arată exact ca smalțul natural al dinților.

Fatetele dentare pot fi minim preparate sau no-prep, în funcție de morfologia dinților din cazul respectiv.

Important de menționat este faptul că fiecare caz este unic și de aceea dorintele pacienților de a arăta ca într-o poză sau ca o vedetă internațională de cele mai multe ori nu pot fi satisfăcute.

Pacienții trebuie să înțeleagă limitările fiecarui caz, datorate mișcărilor de dinamică ale mandibulei, care sunt un reflex dobandit in zeci de ani de viață.

Cu alte cuvinte, nu orice caz (pacient) se califică pentru un tratament cu fațete dentare.

Pentru a ști exact care caz se califică pentru fațete dentare este nevoie sa facem o condilografie diagnostic in urma careia vedem exact miscarile de dinamica ale mandibulei si putem face un wax-up diagnostic functional.

Profilaxia dentară se face printr-o igienizare totală, care constă în detartraj cu ultrasunete și  air-flow. Air-flow-ul are rolul de a îndepărta ultimele resturi de placă bacteriană și tartru, precum și netezirea perfectă a dinților. Cu ajutorul tehnicilor menționate dinții se păstrează albi și curați.

Aceste proceduri tranșcend însă estetica dentară, având rol în menținerea sănătății întregului organism. Placa bacteriană este legată de infecții sistemice ale întregului organism, de aceea înlăturarea ei este foarte importantă.

Se recomanda controale periodice regulate, de doua ori pe an sau chiar mai des în cazul pacienților cu probleme periodontale (parodontoză). Cei care prezintă boala parodontală trebuie igienizați și urmăriți la maximum 3 luni.

Dioxidul de zirconiu înlocuiește în lucrările de estetică dentară metalul clasic. Acesta are biocompatibilitate totală cu structurile dentare și cu gingiile. În plus, imită transfluența naturală a dintelui, lasă lumina să pătrundă prin el și o reflectă.

Astfel, datorită comportamentului policrom al materialelor folosite în laboratorul de tehnică dentară, dintele este perceput natural de către ochiul uman.  Zirconia este actualmente cea mai dură ceramica disponibilă.

Coroanele dentare sunt lucrari protetice care acopera dintele. Rolul acestora nu este doar estetic, ci ele trebuie sa poata  prelua toate functiile danturii normale – in primul rand masticatia.

Realizarea coroanelor dentare este rapida, la fel ca acomodarea cu acestea. Coroanele integral ceramice duc la cele mai estetice restaurari si sunt recomandate in special pe dintii frontali si laterali – cei mai vizibili.

Coroanele dentare sunt recomandate daca dintele este afectat in proportie de peste 50%, daca si-a schimbat culoarea din cauza afectiunilor pulpei, in caz de bruxism si eroziune dentara.

Pentru instalarea coroanelor dentare este nevoie de slefuirea dintilor pe care acestea vor fi cimentate.

Coroana pe implant este una din cele mai folosite restaurari protetice.

Incrustatiile sunt reconstructii dentare de mare precizie care completeaza portiuni lipsa din coroana unui dinte lateral (premolar sau molar). Ele sunt fabricate cu ajutorul robotilor dentari (sisteme cad/cam) si sunt net superioare unei plombe clasice realizata din rasini compozite. Sunt semnificativ mai viabile pe termen lung decat acestea.

Deasemenea se pot folosi aparate dentare (ortodontie), pentru a corecta golurile dintre dinti, precum si pozitia dintilor.

5/5

Peste 16.000 de pacienți mulțumiți
în decursul a 17 ani de carieră

Efectuează o programare rapidă la Clinica Dr. Dragus 

PREȚURI FAȚETE DENTARE ȘI COROANE DENTARE

DENUMIREPREȚ
Fațetă dentară Top Estetic5500 lei
Fațetă dentară3575 lei
Coroană Zirconium2500 lei
Coroană Zirconium Top Estetic5500 lei
Clinica Dr. Dragus
× Cu ce te putem ajuta? Available from 09:00 to 22:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday