Tehnici de poziționare și aliniere a danturii și mandibulei

ORTODONȚIE

De 18 ani alături de dumneavoastră
Una din cele mai moderne clinici din București
Medici cu certificări internaționale
Peste 16.000 de pacienți ne-au trecut pragul
Doriți să efectuați o programare la clinica Dr. Dragus?
Interval orar Luni – Vineri 14:00 – 20:00

INFORMAȚII DESPRE ORTODONȚIE CLINICA DR. DRAGUS

Tratamentele ortodontice au in vedere mentinerea sanatatii dintelui pe termen lung. Fiecare interventie (aparate ortodontice, corectarea malocluziilor etc.) ia in considerare posibilele evolutii dentare ale pacientului si preventia altor iregularitati dentare.
Doctor Andi Dragus
Medic Stomatolog & Fondator

Exista mai multe tipuri de anomalii dentare care pot fi tratate cu ajutorul aparatelor dentare. Printre acestea se numara ocluzia deschisa, malocluzie, tremele dentare, inghesuirea dintilor si problemele de estetica dentara.

Tratamentul ortodontic are mai multe avantaje. Printre acestea se numara o mai buna igiena orala – dintii se pot curata mult mai bine atunci cand sunt aliniati.

Astfel, dintii corect aliniati prezinta un risc mai mic de carii, probleme parodontale, uzura accelerata sau alte complicatii. Dintii strambi pot afecta fizionomia, dar si vorbirea sau muscatura. Un aspect estetic placut la nivelul fetei si o durabilitate mai mare in timp a dintilor sunt alte doua beneficii majore.

Tratamentul ortodontic se poate aplica atat la adulti cat si la copii, diferenta fiind ca la copii se trateaza mult mai repede fata de adulti.

Consultand un ortodont, puteti preveni multe potentiale probleme pe termen lung ale copilului dvs. . Prima vizita ar trebui sa aiba loc in jurul varstei de 7 ani, pentru a se putea dirija eruptia corecta a danturii permanente care are loc in jur de 11 ani.

Inaintea unui tratament ortodontic se recomanda un dosar de imagistica pentru ca medicul ortodont sa poata face o cefalometrie. Deasemenea, este necesara realizarea unei condilografii pentru a vedea starea articulatiilor temporo-mandibulare (sau eventuale disfunctii cranio-mandibulare) inainte de inceperea unui tratament ortodontic. Aceasta deoarece pacientii cu probleme ortodontice sunt cei mai predispusi, in urma unui tratament ortodontic incomplet, la probleme articulare si dezechilibrarea sistemului cranio-mandibular.

Condilograful inregistreaza miscarile de dinamica ale mandibulei si ofera informatii exacte legate de pozitia discurilor articulare in cele doua articulatii temporo-mandibulare.

Medicul ortodont impreuna cu specialistul gnatolog realizeaza un plan de tratament individualizat in functie de problemele dentare si scheletale pe care le prezinta pacientul. Scopul este ca la finalul tratamentului ortodontic sa existe un echilibru intre ATM-uri, dimensiunea verticala de ocluzie si ocluzia dentara (modul in care calca dintii inferiori pe cei superiori).

Aparatele dentare fixe sunt preferabile celor mobile, întrucât nu pot fi îndepărtate decât de medic, fiind mult mai eficiente.

Nu trebuie să vă fie frică de aparatele dentare fixe, acestea au devenit in prezent din ce în ce mai discrete. La Clinica Dr. Dragus propunem aparatele ortodontice autoligaturate din safir, ceramică și metal.

Aparatul dentar cu brackets autoligaturati este cel mai eficient dintre ele, deoarece anomaliile dentare se pot rezolva într-un timp mult mai scurt, activările se pot face la 3-4 săptămâni și eficiența rezolvării anomaliei crește.

Pe fiecare dinte de pe arcada se lipește un bracket, pe care se fixează apoi un arc vestibular pentru fiecare arcadă. Bracketii împreună cu arcul vestibular ghidează vectorii forțelor pentru deplasarea dinților prin ligături elastice.

Aparat ortodontic autoligaturat din safir – cea mai moderna optiune de aparat dentar, putin vizibil, confortabil si cu rezultate deosebite. Bracketii sunt confectionati din cristal de safir, material cu proprietati deosebite. Astfel, acesta este mai dur decat ceramica sau metalul, fiind insa transparent, ceea ce il face greu detectabil chiar si de aproape. De asemenea, un aparat dentar din safir este mai confortabil decat unul din ceramica sau metal (acesta din urma putand cauza reactii alergice).

Aparat ortodontic autoligaturat din ceramica – este o varianta mult mai estetica decat un aparat din metal. Ceramica – de culoarea danturii sau transparenta – asigura un plus de confort si un aspect placut. Un astfel de aparat este mai usor de curatat, nefavorizand acumularea placii si a tartrului. Desi eificient, este insa si mai fragil, astfel ca nu se foloseste pentru molari. Din acelasi motiv pe durata purtarii unui astfel de aparat dentar este recomandat sa evitati alimentele dure.

Aparat ortodontic autoligaturat din metal – cele mai accesibile ca pret. De mentionat ca sunt totodata cele mai eficiente in cazuri oricat de complicate. Aparatele metalice sunt mai mici decat cele ceramice, dar pot duce la demineralizarea smaltului si favorizeaza cariile si depunerea placii.

In functie de anomaliile dento-maxilare ale fiecarui pacient, aparatul dentar poate fi purtat intre 6-18 luni.

La copii aceste probleme dentare se rezolva intr-un timp mult mai scurt daca parintii ii aduc in perioada de dentitie mixta (6-12 ani).

Pe durata purtarii unui aparat dentar trebuie sa respectati reguli de alimentatie si igiena pentru a evita problemele. Astfel, este recomandat sa evitati alimentele dure, crocante cum ar fi alunele sau nucile, dar si cele bogate in zahar. Sucul de fructe si bauturile carbogazoase au consecinte negative asupra smaltului. De asemenea, trebuie sa renuntati la alimentele lipicioase, care s-ar putea prinde de aparat.

Periajul amanuntit al dintilor este obligatoriu de cel putin 3 ori pe zi (dupa fiecare masa si gustare), foloseste o periuta cu peri moi timp de cel putin 3 minute. Nu uita de ata dentara, de apa de gura si folosirea dusului bucal in conformitate cu recomandarile medicului.
Nerespectarea acestor reguli poate avea consecinte neplacute, astfel ca poti ajunge in situatia in care aparatul fie nu functioneaza corespunzator, fie trebuie indepartat pentru tratarea afectiunilor aparute.

Periajul amanuntit al dintilor este obligatoriu de cel putin 3 ori pe zi (dupa fiecare masa si gustare), foloseste o periuta cu peri moi timp de cel putin 3 minute. Nu uita de ata dentara, de apa de gura si folosirea dusului bucal in conformitate cu recomandarile medicului.
Nerespectarea acestor reguli poate avea consecinte neplacute, astfel ca poti ajunge in situatia in care aparatul fie nu functioneaza corespunzator, fie trebuie indepartat pentru tratarea afectiunilor aparute.

5/5

Peste 16.000 de pacienți mulțumiți
în decursul a 17 ani de carieră

Efectuează o programare rapidă la Clinica Dr. Dragus 

PREȚURI APARATE DENTARE ȘI PROCEDURI

DENUMIREPREȚ
Aparat fix fizionomic ceramic ligaturat convențional / arcadă5000 lei
Aparat fix metalic ligaturat / arcadă 3500 lei
Trainer bimaxilar copii1540 lei
Invisaligner27500 lei
Clinica Dr. Dragus
× Cu ce te putem ajuta? Available from 09:00 to 22:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday