Albirea dentara la domiciliu este indicata tuturor pacientilor care doresc sa aiba un zambet luminos si atragator. In general, rezultatele cele mai bune se obtin in cazuri de coloratii usoare si medii ale dintilor, gradul de albire fiind dependent de structura dintilor si de tipul de coloranti la care sunt expusi dintii in mod frecvent.

Coloratiile accentuate beneficiaza de un tratament mai indelungat de albire si cu rezultate diferite de la caz la caz.
Procesul de albire actioneaza numai pe dintii naturali, nu si pe obturatii, fatete, coroane dentare sau punti dentare, astfel ca acestea necesita, de obicei, inlocuirea dupa terminarea tratamentului.
Albirea dintilor sub supravegherea medicului stomatolog s-a dovedit sigura in studii clinice de-a lungul unei perioade indelungate de timp. Substanta activa, peroxidul de carbamida, a fost utilizata pentru a readuce zambetul luminos pe buzele a sute de milioane de oameni din intreaga lume.

Cum se realizeaza albirea dentara la domiciliu?

Albirea dentara la domiciliu trebuie sa se realizeze cu atentie, urmand cativa pasi simpli:

  • Periati-va dintii.
  • Umpleti gutierele cu gelul de albire, dupa cum v-a explicat medicul stomatolog.
  • Fixati gutiera pe dinti, apasati-o usor, pentru a presa putin gelul si a-l distribui uniform. Atentie insa: daca presati prea puternic gelul poate iesi din gutiera!
  • Indepartati usor excesul de gel de pe gingie cu o periuta de dinti, o compresa sau cu degetul.
  • Datorita unei concentratii mai scazute a substantei de albire, gutierele se mentin in cavitatea bucala timp de 4-6 ore (pentru o concentratie de 15%).
  • Dupa indepartarea gutierelor spalati-va pe dinti. Aveti grija sa nu inghititi.
  • Gutierele se curata cu apa rece si o periuta de dinti moale. Este recomandat sa se depoziteze in recipientele speciale pe care le-ati primit de la medicul stomatolog.

Atentie: in cazul in care apare sensibilitate dentara spontana sau provocata se recomanda oprirea temporara a tratamentului pana la disparitia completa a simptomelor. Mentionam faptul ca beneficiile albirii dentare nu se “pierd” pe durata acestei perioade, iar reluarea ulterioara a tratamentului nu modifica deloc eficienta si rezultatul albirii dentare.

Albirea dentara – Care sunt rezultatele si cat dureaza acestea?

Rezultatele se pot observa adesea dupa prima sedinta de aplicare. Culoarea finala a dintilior se stabilizeaza dupa ce procesul are loc timp de o saptamana pana la 10 zile. Stomatologul va aprecia timpul necesar albirii in functie de fiecare situatie in parte.
Durata rezultatelor depinde in mare masura de dumneavoastra.

Practicand o buna igiena orala si un periaj corect, in special dupa consumarea de alimente colorate sau bauturi, rezultatele pot dura cativa ani (3-5 ani). In cazul in care consumati cafea, tutun, vin rosu, vor fi necesare tratamente de intretinere a albiri de cate o zi-doua la fiecare sase luni , sau se reia procedura dupa o perioada mai scurta (2-3 ani).

Albirea dentara – Contraindicatii

Bineinteles, albirea dentara la domiciliu, ca orice alt tratament aplicat asupra danturii, trebuie efectuata la recomandarea si dupa indicatiile medicului stomatolog. Pentru rezultate de durata, este recomandat sa:
Nu folositi substante de albire dentara in cazul in care sunteti insarcinata sau alaptati.
Nu mancati in timp ce purtati gutierele. Pe perioada albirii bauturile acidulate pot cauza sensibilitatea dintilor, de aceea ar trebui evitate.
Nu folositi produse provenite din tutun in timp ce purtati gutierele. Nu fumati in timpul tratamentului.
Nu expuneti seringile la caldura si/sau soare.
Nu congelati seringile, depozitatile la rece (in frigider).

Albirea dentara – Informatii suplimentare

Ne puteti gasi pe internet si cu: tratament ortodontic, albire dentarabruxismproteze dentare pe implantgrefa osoasa dentaraimplant dentar la un singur dinteimplant dentar la toti dintiicoroane dentaretipuri de proteze dentarecoroana total fizionomicatipuri de proteze dentarecoroana total fizionomicachirurgie dentaraestetica dentaratomografie coputerizata.

Link-uri utile.

Vreti sa stiti mai multe despre doctorul Andi Dragus? Vizitati aceasta pagina http://drandidragus.ro.

Ne puteti gasi pe internet cu urmatoarele cautari: „albire dentara pret” sau „albire dentara pareri” ori „albire dentara acasa” precum si „albire dentara profesionala„, „albire dentara la domiciliu„. Se mai poate cauta si „albire dentara bucuresti” sau „albirea dentara contraindicatii” ori „albirea dentara indicatii” si „albirea dentara in cabinet„.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Clinica Dr. Dragus
/home/clinica1/public_html/wp-content/plugins/wp-whatsapp-chat-pro/templates/box_premium.php on line 2
qlwapp-button qlwapp-bottom-right qlwapp-all qlwapp-square qlwapp- ">
× Cu ce te putem ajuta? Available from 09:00 to 22:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday