[:ro]

Coroana zirconiu – Deşi în Occident coroanele dentare de zirconiu sunt cele mai utilizate de medicii stomatologi, în România doar 1 din 15 pacienţi alege acest material, chiar dacă beneficiile acestora sunt numeroase.

Oxidul de zirconiu folosit în fabricarea coroanelor dentare a dus la obţinerea unui echilibru între dorinţa de a avea lucrări dentare rezistente şi cea a unei estetici remarcabile.

 

Coroana zirconiu – Când sunt recomandate coroanele dentare?

 

Coroanele dentare sunt recomandate dacă dintele este afectat în proporție de peste 50%, dacă și-a schimbat culoarea din cauza afecțiunilor pulpei, în caz de bruxism și eroziune dentară. Pentru instalarea coroanelor dentare este nevoie de șlefuirea dinților pe care acestea vor fi cimentate.

Zirconiul se poate folosi la confecţionarea coroanelor unidentare, cât şi a lucrărilor dentare de mare amploare, atât pe dinţii naturali, cât şi pe implanturi. Coroanele dentare pot fi confecţionate din mai multe tipuri de materiale, însă cele care se apropie de naturaleţea dinţilor reali sunt coroanele din ceramică (porţelan) ce au ca suport zirconiul.

 

Coroana zirconiu – Avantajele coroanei de zirconiu

 

Majoritatea pacienților care aleg coroanele de zirconiu sunt în general cei care le înlocuiesc pe cele de metal, deoarece au înțeles care sunt avantajele acestora: durablitate, fizionomie, eliminarea gustului de metal şi a culorii pe care o capăta gingia și mai ales aspectul estetic, deoarece zirconiul este singurul care face dinții perfecți, fără diferență de cei naturali.

 

Coroana zirconiu – Aspectul natural

 

Dioxidul de zirconiu înlocuiește în lucrările de estetică dentară metalul clasic, imitând translucența naturală a dintelui și lăsând lumina să pătrundă prin el, reflectând-o. Astfel, datorită comportamentului policrom al materialelor folosite în laboratorul de tehnică dentară, dintele este perceput natural de către ochiul uman.  Zirconia este actualmente cea mai dura ceramică disponibilă.

Realizarea coroanelor dentare este rapidă, la fel ca acomodarea cu acestea. Coroanele integral ceramice duc la cele mai estetice restaurări și sunt recomandate în special pe dinții frontali și laterali – cei mai vizibili.

 

Coroana zirconiu – Durabilitatea

 

În comparație cu ceramica, care uneori sare atunci când pacientul mușcă dintr-un aliment tare, zirconiul nu se tocește și poate suporta uzura pe termen îndelungat. Coroana de zirconiu îți permite să consumi alimente calde sau reci fără a avea senzații neplăcute din cauza temperaturii datorită conductivițății termice reduse.

 

Coroana zirconiu – Biocompatibilitatea

 

În general metalul nu este compatibil cu gingia și poate da reacții adverse spre deosebire de zirconiu, care are o biocompatibilitate totală cu structurile dentare şi cu gingiile, nu conține metale și nu provoacă alergii. Există multe cazuri în care gingia din jurul coroanelor de metal își schimbă culoarea, iar acest aspect este ireversibil.

Chiar dacă coroana din zirconiu are un preț mai ridicat decât cea din metalo-ceramică, avantajele sunt net superioare și ar trebui să alegem această varaintă măcar pentru zona frontală.

La Clinica stomatologică Dr. Drăgus suntem specialiști în abordări interdisciplinare de ultimă oră. De aceea credem că procedurile de estetică dentară nu trebuie privite cu superficialitate, ca limitate la natura lor cosmetică.

Clinica stomatologică Dr. Drăguș abordează conceptul de medicină dentară interdisciplinară digitalizată și estetică digitalizată. Mai multe detalii poți găsi pe site-ul nostru http://www.clinicadrdragus.ro sau ne poți contacta la nr. de tel. 0722.555.269/ 021.312.4690 sau pe e-mail office@clinicadrdragus.ro.

 

Coroana zirconiu – Informatii suplimentare

 

Ne puteti gasi pe internet cu urmatoarele cuvinte cheie: coroana zirconiu pret, coroana zirconiu integral, coroana zirconiu ceramica pret, coroana zirconiu preturi, coroana ceramica pe zirconiu avantaje,  coroana zirconiu pret bucuresti, coroane zirconiu ceramica, coroana cu zirconiu, coroane ceramice zirconiu, coroane zirconiu dezavantaje, coroana dentara zirconiu pret, coroana dentara zirconiu, coroana de zirconiu, coroana dinti zirconiu, coroana dentara zirconiu pareri, coroana full zirconiu, coroane integral zirconiu, coroana zirconiu oferte, coroane zirconiu poze, coroane zirconiu preturi, coroana suport zirconiu, coroana ceramica suport zirconiu

[:]


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Clinica Dr. Dragus
/home/clinica1/public_html/wp-content/plugins/wp-whatsapp-chat-pro/templates/box_premium.php on line 2
qlwapp-button qlwapp-bottom-right qlwapp-all qlwapp-square qlwapp- ">
× Cu ce te putem ajuta? Available from 09:00 to 22:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday