Diagnosticarea cariilor – Cariile reprezintă una dintre cele mai comune probleme care împing oamenii către cabinetul stomatologic. Din nefericire, există cazuri în care caria nu este dectată la timp, cauzând probleme mult mai grave. În acest sens, un consult stomatologic regulat la un cabinet digitalizat poate preveni orice fel de complicații.

Astăzi, specialiștii clinicii Dr. Drăguș ne vorbesc despre laserul Diagno Cam, laser ce diagnostichează orice tip de carie, chiar și una ascunsă!

Diagnosticarea cariilor cu laser – Cum funcționează laserul?

DIAGNOcam este un aparat compact și portabil, care foloseste cea mai simplă, sigură și predictibilă tehnică în detectarea cariilor dentare. Este vorba de diagnosticul cariilor cu laser fluorescent, complet lipsit de radiații – prin intermediul unei lumini, care a fost adaptată special pentru această metodă de control și diagnosticare a cariilor și fisurilor dentare, demineralizărilor și abfracțiilor dentare.

DIAGNOcam identifică leziunile provocate de carii  dentare deschise sau incipiente, până la baza gingiei unde se identifică și afecțiunile parodontale. De asemenea, acest aparat este folosit și pentru monitorizarea evoluției unor astfel de situații clinice.

Diagnosticarea cariilor cu laser – Ce tip de carii se pot diagnostica?

–        Carii aproximal limiate la smalt

–        Carii aproximale care se intind la jonctiunea smalt dentina

–        Carii aproximale ce se extind în dentină

–        Carii ocluzale ce se extind în dentină

–        Carii bucal lingual

–        Carii radacină

–        Carii adiacente la restaurare ( secundare sau recurente)

Diagnosticarea cariilor cu laser – Avantajele diagnostivcării cariilor cu laser

Un prim avantaj al laserului Diagno Cam îl reprezintă faptul că pacientul nu mai este expus la radiații, așa cum se întâmpla în cazul radiografiilor clasice. Astfel, acest aspect este foarte important pentru femeile însărcinate, copii sau bolnavii de cancer care vor fi scutiți de iradiere. Un alt beneficiu important este dat de faptul că dispozitivul se poate folosi în mod repetat, de cate ori este nevoie.

Un alt avantaj la fel de important este diagnosticarea unor carii greu de depistat. Unele tipuri de leziuni și fisuri ce ar putea face obiectul chirurgiei dentare sunt imposibil de identificat fără DIAGNOcam. De asemeanea, cu acesta, cariile proximale și ocluzale sunt mai ușor de văzut, iar cariile secundare pot fi văzute sub stratul de compozit. Sunt identificate toate tipurile și mărimile de carii dentare, de la cele incipiente la cele de la nivelul dentinei.

Astfel, prin diagnosticarea timpurie a carillor cu ajutorul laserlui Diagno Cam, sunt evitate posibilele complicații ce ar putea interveni dacă problema nu este rezolvată la timp. Clinica dr. Drăguș dispune de această procedură de diagnostocare facilitând orice tip de intervenție stomatologică.

[:]


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Clinica Dr. Dragus
/home/clinica1/public_html/wp-content/plugins/wp-whatsapp-chat-pro/templates/box_premium.php on line 2
qlwapp-button qlwapp-bottom-right qlwapp-all qlwapp-square qlwapp- ">
× Cu ce te putem ajuta? Available from 09:00 to 22:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday