Extractie masea de minteMăselele de minte reprezintă al treilea și ultimul set de molari pe care majoritatea oamenilor îl primește în adolescența lor târzie sau în jurul vârstei de douăzeci de ani.

Uneori, acești dinți pot fi un bun valoros pentru gură atunci când sunt sănătoși și aliniați corespunzător, dar adesea sunt dezalinitați și necesită extracția. Află de la specialiștii Clinicii Dr. Drăguș când trebuie să te gândești la o extracție a măselei de minte.

Extractie masea de minte – Care este rolul măselelor de minte?

În mod normal, un om are 32 de dinți, iar molarii de minte sunt ultimii care apar pe arcade, neavând un rol funcțional. Antropologii cred că măselele de minte au fost răspunsul evolutiv la alimentația timpurie a strămoșilor cu produse crude, cum ar fi frunze, rădăcini, nuci și carne – care necesită mai multă putere de mestecat, conducând la uzura excesivă a dinților.

Nutriția contemporană, cu alimente mai moi, împreună cu minunatele tehnologii moderne, precum furculițele, lingurile și cuțitele, au făcut ca nevoia de molari de minte să fie inexistentă. Ca rezultat, biologii evoluționiști clasifică acum aceste măsele ca organe vestigiale sau părți ale corpului care au devenit fără funcții datorită evoluției.

Extractie masea de minte – Ce probleme pot apărea din cauza molarilor de minte?

De cele mai multe ori, din cauza lipsei de spațiu, molarii de minte pot crește strâmb sau pot rămâne blocați în spatele celui de-al doilea molar, conducând la diverse probleme, precum:
Infecție – Atunci când o măsea de minte se blochează în osul maxilarului este, de cele mai multe ori, acoperită de un strat subțire al gingiei care poate dezvolta o infecție în jurul acestei zone. Zona devine umflată, roșie și foarte dureroasă.

Înghițirea poate fi îngreunată, iar starea generală se poate înrăutăți. Uneori, poate exista o scurgere de puroi cu un gust neplăcut.
Dezvoltarea cariilor – Când ultimii molari se blochează, adesea sunt imposibil de curățat corespunzător și pot dezvolta afecțiuni grave. De asemenea, ei pot provoca carierea dinților vecini, devenind dificilă plombarea în aceste situații înainte de îndepărtarea măselelor de minte.

Extractie masea de minte – Dintii aglomerati

Dinți aglomerați – Presiunea efectuată de molarii de minte asupra dinților din fața lor este una din cauzele aglomerării dinților. Nu este singura cauză de aglomerare, deoarece unii oameni care nu au măsele de minte pot prezenta o astfel de problemă, dar se crede că reprezintă un factor semnificativ. Acest lucru este deosebit de dezamăgitor dacă ați apelat anterior la o terapie ortodontică pentru a obține dinți drepți.
Chisturi – Un sac umplut cu lichid numit chist poate, în cazuri rare, să se formeze în jurul coroanei unui molar de minte .
Slăbirea osului maxilarului – Un molar de minte inclus provoacă o slăbire a osului maxilarului care ar putea contribui la o ruptură maxilară dacă acesta este lovit, cum ar fi în timpul boxului sau în alte sporturi de contact.

Extracția măselei de minte – soluția ideală

„Din păcate, majoritatea oamenilor au probleme cu măselele de minte, iar singura soluție eficientă o reprezintă extracția molarului afectat. Este recomandată extragerea măselelor de minte cât mai devreme cu putință, pentru ca rădăcina molarului să nu fi ajuns la maturitate, și astfel, complicațiile să fie evitate”, afirmă dr. Andi Drăguș, medic specialist in implantologie, periodontologie, sistem cranio-mandibular și estetică dentară.

Neplăcerile postoperatorii se pot remedia cu analgezice și comprese reci. Pentru o igiena corespunzătoare, se pot administră antiseptice locale (apa de gură, ceaiuri dezinfectante de salvie sau musețel). De asemenea, nu este recomandat să consumați alimente dure (nuci, alune, semințe, floricele), fierbinți sau foate reci și nici să fumați cel puțin 24 de ore de la intervenție.

Extractie masea de minte – Informatii suplimentare

Clinica stomatologica Dr. Drăguș a fost înființată în anul 2005 și este situată pe str. Știrbei Vodă, Sector 1, București. Echipa nostră, formată din medici profesioniști, asistente medicale și tehnicieni dentari, este preocupată permanent de soluționarea nevoilor pacienților și problemelor dentare.
Clinica stomatologică abordează conceptul de medicină dentară interdisciplinară digitalizată și estetică digitalizată. Mai multe detalii poți găsi pe site-ul nostru www.clinicadrdragus.ro sau ne poți contacta la nr. de tel. 0722.555.269/ 021.312.46.90 sau pe e-mail office@clinicadrdragus.ro.

Ne puteti gasi pe internet cu urmatoarele cautari: extractie masea de minte pret „, „extractie masea de minte inclusa”, „extractie masea de minte pret bucuresti”, „extractie masea de minte recuperare”, „extractie masea de minte tratament”. Sau „extractie masea de minte durata”, „extractie masea de minte cu anestezie generala”, „extractie masea de minte complicatii”, „extractie masea de minte forum”.

Alte cautari: „extractie masea de minte bucuresti”, „extractie molar de minte bucuresti”, „extractie molar de minte pret bucuresti”, „extractie masea de minte chirurgical”, „extractie masea de minte cu puroi”. Sau „extractie masea de minte chirurgical pret”, „extractie masea de minte cariata”, „extractie masea de minte chirurgie”, „extractie masea de minte de sus”.

Cautari sinonime: „extractie masea de minte nu pot deschide gura”, „extractie de masea de minte pret”, „extractie masea de minte inclusa pret”, „extractie molar de minte jos”, „operatie extractie masea de minte pret”. Sau „cat costa o extractie masea de minte”, „cat dureaza o extractie de masea de minte”, „extractie radacina masea de minte”.

Cautari cu molar: „extractie molar de minte pret”, „extractie molar de minte inclus pret”, „extractie molar de minte inferior”, „extractie molar de minte pret bucuresti”, „extractie molar de minte superior”. Sau „extractie molar de minte bucuresti”, „extractie chirurgicala molar de minte”, „cost extractie molar de minte”, „cat costa o extractie de molar de minte”, „tarife extractie molar de minte”. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Clinica Dr. Dragus
/home/clinica1/public_html/wp-content/plugins/wp-whatsapp-chat-pro/templates/box_premium.php on line 2
qlwapp-button qlwapp-bottom-right qlwapp-all qlwapp-square qlwapp- ">
× Cu ce te putem ajuta? Available from 09:00 to 22:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday