Proteze dentare fixe pe implanturiImplanturile dentare reprezinta in stomatologia moderna o modalitate de solutionare a edentatiilor totale sau partiale impresionanta. In sensul in care, prin intermediul inserarii unui material strain organismului, se poate astazi obtine, in lipsa oricarei parti a organului dentar, un bont pentru sustinerea lucrarilor protetice. Acesta este echivalent cu cel rezultat in urma slefuirii dintilor naturali.

Acesta este de fapt si scopul imediat al implanturilor dentare, si anume realizarea unui suport pentru coroane dentare, punti, proteze mobile sau mobilizabile, fiind in mod evident dependente simultan de o multitudine de conditii in functie de care variaza succesul: terenul pacientului, campul protetic, calitatea materialelor si experienta si rigurozitatea de care medicul da dovada si dispune in fiecare etapa clinica.

Proteze dentare fixe pe implanturi – Categorii

In ceea ce priveste protezele fixe pe implanturi, exista doua mari categorii de lucrari protetice: cele cimentate si cele insurubate. In vederea obtinerii lor, se parcurg in mare urmatoarele etape, ulterioare prezentei in cavitatea bucala a bontului implantar in condiiti optime pentru incarcare:

  • amprentarea campului protetic si trimiterea amprentei in laborator
  • realizarea lucrarii provizorii
  • realizarea infrastructurii in laborator
  • proba scheletului in cavitatea bucala
  • placarea componentei estetice
  • proba finala si fixarea pe bontul implantar a lucrarii.

Proteze dentare fixe pe implanturi –  Conditii de incarcare

  • Incarcarea graduala tardiva are cea mai mare rata de succes si este recomandata incepatorilor.
  • Incarcarea imediata este rezervata cazurilor in care stabilitatea initiala primara a implanturilor este excelenta (mai mare de 20 N/cm2)

Proteze dentare fixe pe implanturi – Amprentare

In functie de ce amprentam exista doua variante: corpul sau stalpul implantar, iar in functie de dispozitivele de amprentare exista alte doua variante si anume cu dispozitive de transfer direct si indirect.

Fie ca amprentam corpul fie stalpul, putem folosi un dispozitiv care se fixeaza pe camp si ramane la acest nivel in in urma demularii amprentei urmand ca apoi sa se fixeze la analog si cu acesta in amprenta, sau un dispozitiv care se dezinsera odata cu demularea amprentei urmand ca la complexul dispozitiv-amprenta sa se fixeze analogul.

Proteze dentare fixe pe implanturi – Realizarea infrastructurii in laborator

In laborator, realizarea lucrarii protetice se face pe modelul obtinut cu ajutorul amprentei, tinand cont de aceleasi considerente ca in cazul dintilor naturali: tip (coroane/punti), raport cu creasta edentata unde este cazul (ovat in toate cazurile unde este posibil, iar daca nu, semisa), material (tinand cont de posibilitatile financiare, necesitatea esteticii sau rezistentei, tipul lucrarii, etc-metal, zirconiu, ceramica).

Proteze dentare fixe pe implanturi – Proba infrastructurii

Odata realizata infrastructura metalica/ de zirconiu, aceasta este trimisa in cabinet pentru a fi probata in cavitatea bucala de catre medicul stomatolog, pentru ca in cazul in care sunt necesare modificari, acestea sa fie rezolvate inainte de placarea cu materialul fizinomic.

 

Proteze dentare fixe pe implanturi – Poba finala

Dupa ce este placata componenta fizionomica, se efectueaza o noua proba a lucrarii, verificandu-se in ordine: punctul de contact, inchiderea marginala, stabilitatea si contactele ocluzale, urmand ca apoi sa fie glazurata.

Fixarea definitiva – Provizorie pe termen lung

In final se fixeaza prin cimentare sau insurubare.
Lucrarile cimentate pe implant sunt avantajoase din punct de vedere al asigurarii pasivitatii, insa necesita manualitate si respectarea regulilor generale de cimentare: preparare material, aplicare, priza si foarte important curatarea excesului de material, altfel existand riscul infiltrarii subgingivale a materialului si aparitiei problemelor legate de prezenta unui corp strain la nivelul parodontiului. Necesita totodata o inaltime suficienta a bontului implantar pentru asigurarea retentiei. Se recomanda pentru lucrari de mici dimensiuni (unidentare).
Lucrarile insurubate elimina dezavantajele celor cimentate, insa nu asigura pasivitate si implantul poate ceda in timp prin suprasarcina ocluzala.

Proteze dentare fixe pe implanturi – Informatii suplimentare

Ne puteti gasi pe internet si cu: tratament ortodontic, albire dentarabruxismproteze dentare pe implantgrefa osoasa dentaraimplant dentar la un singur dinteimplant dentar la toti dintiicoroane dentaretipuri de proteze dentarecoroana total fizionomicatipuri de proteze dentarecoroana total fizionomicachirurgie dentaraestetica dentaratomografie coputerizata.

Vreti sa stiti mai multe despre doctorul Andi Dragus? Vizitati aceasta pagina http://drandidragus.ro.

Cu conditia respectarii minutioase a regulilor de inserare si incarcare si de igiena orala, durabilitatea protezelor fixe pe implanturi este foarte mare, 5/10/15/20 de ani, in toate cazurile net superioara lucrarilor traditionale.

Lucrarile fixe pe implant reprezinta o modalitate excelenta de asigurare a confortului fizic si psihic al pacientului, care trebuie aleasa dupa un studiu amanuntit al tuturor factorilor locali si generali implicati.

Cuvintele de cautare prin intermediul carora ne puteti gasi pe internet sunt: „proteze dentare pe implanturi” sau „proteze dentare pe 4 implanturi” ori „proteza dentara pe 2 implanturi” precum si „proteza dentara fixa pe implanturi pret„. Se mai poate interoga internetul si cu „proteza dentara pe implant” sau „proteze dentare cu implant” ori „tipuri de proteze dentare pe implanturi” si „proteza dentara fixa pe implanturi„.

Alte cautari: „cat costa o proteza dentara pe implanturi” sau „proteza dentara pe implanturi pret” ori „proteza dentara totala pe implanturi„.

Articol optimizat de Outcave Solutions, servicii de optimizare SEO si promovare in Bucuresti, creare site de prezentare, realizarea magazin online, promovare magazin online.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Clinica Dr. Dragus
/home/clinica1/public_html/wp-content/plugins/wp-whatsapp-chat-pro/templates/box_premium.php on line 2
qlwapp-button qlwapp-bottom-right qlwapp-all qlwapp-square qlwapp- ">
× Cu ce te putem ajuta? Available from 09:00 to 22:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday