Tipuri de proteze dentare – Protetica dentara pe dinti naturali – In medicina dentara moderna, planul de tratament se bazeaza pe o ratiune conservativa, si anume pastrarea cat mai mult timp pe arcada a elementelor dentare, fie in intregime fie numai partial.

Spre exemplu, in situatia in care un dinte este afectat de carie, aceasta se trateaza cu ajutorul unei obturatii. Daca procesul carios reapare si tratamentul restaurator prin obturatii se repeta.

Iar in final structurile dentare restante nu mai prezinta suficienta rezistenta la solicitarile ocluzale, abia atunci se ia in considerare acoperirea acestuia cu o coroana dentara.

Tipuri de proteze dentare – Cum sunt ele definite

Daca dintele nu mai poate fi salvat si este indicata extractia sa, atunci, in conditiile existentei de dinti limitanti (mezial si distal), se poate opta pentru confectionarea unei punti dentare. Mai departe, in functie de intinderea si localizarea edentatiilor, acestea se pot rezolva prin proteze partiale.

Tipuri de proteze dentare – lucrari protetice pe dinti naturali:

Cu alte cuvinte, exista mai multe tipuri de proteze dentare ce se pot aplica pe dintii naturali si anume:

  • Proteze unidentare (coroanele dentare)-elemente protetice ce restaureaza morfo-functional un element dentar si asigura protectia acestuia.
  • Puntile dentare-elemente protetice alcatuite din minim 3 elemente, dintre care 2 reprezinta elementele de agregare ce se aplica peste dintii stalpi care sunt limitanti bresei edentate de mici dimensiuni si care au o buna implantare osoasa, iar cel de-al treilea il reprezinta corpul de punte, care este cel ce inlocuieste dintele/dintii absenti de pe arcada.
  • Proteza dentara partiala-tip de restaurare protetica indicata atunci cand pacientul prezinta brese edentate de mari dimensiuni sau prezente in mai multe zone ale arcadei dentare (intercalate) si in cazul in care nu exista posibilitatea realizarii puntilor/inserarii implanturilor. Pentru mentinerea, stabilitatea si sprijinul acesteia pe campul protetic, se folosesc crosetele dentare agregate pe dintii restanti si alte sisteme speciale.
  • Link-uri utile

Tipuri de proteze dentare – Informatii suplimentare

Ne puteti gasi pe internet si cu: tratament ortodontic, albire dentarabruxismproteze dentare pe implantgrefa osoasa dentaraimplant dentar la un singur dinteimplant dentar la toti dintiicoroane dentaretipuri de proteze dentarecoroana total fizionomicatipuri de proteze dentarecoroana total fizionomicachirurgie dentaraestetica dentaratomografie coputerizata.

Vreti sa stiti mai multe despre doctorul Andi Dragus? Vizitati aceasta pagina http://drandidragus.ro.

Pentru o mai buna informare ne puteti gasi pe internet cu urmatoarele cautari: „tipuri de proteze dentare mobile” sau „tipuri de proteze dentare pe implanturi” ori „tipuri de proteze dentare poze„. De asemenea, se mai poate cauta si: „cele mai noi tipuri de proteze dentare” sau „tipuri de proteze dentare totale” ori „tipuri proteza dentara mobila” precum si „tipuri de proteze dentare fixe„.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][:]


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Clinica Dr. Dragus
× Cu ce te putem ajuta? Available from 09:00 to 22:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday