Patroc Dorin

Dr.Patroc Dorin
Medic Specialist Endodontie
 • Qualification
  BDS , MDS - Periodontology and Oral Implantology, 16 Years Experience
 • Certification
  • National Specialist Register in Dental
  • Gynecology Department of Science Major
 • Awards
  • National Specialist Register in Dental
  • Gynecology Department of Science Major

Ambientul calm, prietenos, realizarea unei relatii de incredere reciproca medic-pacient sunt primii pasi care trebuie facuti pentru evolutia favorabila a actului medical. Frica de stomatolog este perpetuata de teama de necunoscut, experientele anterioare si relatarile unor persoane anxioase in cabinetul stomatologic. Medicul stomatolog va poate intelege frica si va poate ajuta sa va simtiti mai confortabil, va poate ajuta sa luati o decizie legata de rezolvarea problemei dentare pe care o aveti. Daca reusiti sa va gasiti un dentist cu care sa fiti pe aceeasi lungime de unda, sa aveti incredere in el, tratamentul va avea un succes garantat! O parte din pacienti vor sa li se explice in detaliu ce se intampla pe durata tratamentului, ceilalti nu vor sa fie “conectati” la realitatea din cabinet si prefera sa asculte muzica la casti si sa se relaxeze.

Ma numesc Patroc Dorin, si imi desfasor activitatea in domeniul medical de la 14 ani, am absolvit Liceul Sanitar in anul 1990, apoi am urmat cursurile Scolii Postliceale Sanitare in specializarea tehnica dentara. Dorind sa realizez mai mult, am urmat cursurile Facultatii de Stomatologie, pe care le-am absolvit in anul 2002 si de atunci lucrez ca medic stomatolog.

La terminarea facultatii ti se inmaneaza Diploma de Doctor Medic cu specializarea in Stomatologie, dar practicarea cu succes a stomatologiei necesita rabdare, atentie la detalii, perseverenta, calm, inspiratie, adaptabilitate, cunoastere si multa multa munca si dedicatie, de aceea cred ca am ales aceasta meserie, dar cel mai important lucru pentru mine a fost dorinta de a ajuta pacientii in rezolvarea problemelor lor de sanatate orala. Stomatologia nu este o stiinta exacta, se dezvolta foarte rapid in zilele noastre si fiecare stomatolog o abordeaza in stil propriu.

Endodontia se ocupa cu tratarea afectiunilor pulpei dentare si a spatiului periapical cu scopul de a pastra dintele, sau cel putin radacina acesuia, pe arcada cat mai mult timp posibil. Pentru a realiza un tratament corect, este necesar sa vizualizam cat mai bine campul de lucru, motiv pentru care este obligatorie utilizarea microscopului dentar. Acesta asigura vizualizarea tuturor detaliilor si ajuta la punerea unui diagnostic corect si implicit la luarea unor decizii juste in stabilirea planului de tratament. Devenind o ramura distincta a stomatologiei, pentru endodontie s-au dezvoltat, si se dezvolta in continuare, tehnici de lucru, instrumentar si aparatura care sa asigure obtinerea unor rezultate terapeutice predictibile si de lunga durata, prin metode minim invazive asupra structurilor dentare si a celor adiacente acestora. Se deschide deci posibilitatea tratarii unor afectiuni de la nivel apical fara a fi necesara o abordare chirurgicala. Luand in considerare cele prezentate mai sus, pe timpul terapiei medicul endodontist va trebui sa abordeze fiecare caz cu tact si rabdare, acordand importanta si timp suficient fiecarei etape terapeutice in parte, pentru a putea obtine o curatare cat mai buna a spatiului endodontic si ulterior inchiderea ermetica si in totalitate a acestuia.

Varianta de tratament cea mai buna este cea care la prima interventie ofera rezultatul dorit si este durabila in timp! Este bine stiut ca orice structura este durabila daca are o fundatie solida. Acest principiu se aplica si la tratarea afectiunilor dentare, iar acest lucru implica asigurarea unui tratament corect nu numai al coroanei dentare, dar mai ales a radacinii acesteia. Practica ne-a demonstrat ca un tratament corect efectuat al spatiului endodontic, asigura mentinerea pentru mai mult timp a dintilor pe arcada dentara, motiv pentru care s-a creat o noua ramura a stomatologiei, endodontia, specialitate pe care am ales sa o practic din dorinta de a mentine pe arcada pacientului fiecare dinte ce poate fi salvat.

In concluzie, pentru atingerea scopului dorit, acela de a salva si mentine pe arcada fiecare dinte in parte, este necesara o colaborare cat mai buna intre medic si pacient, medicul trebuind sa explice cat mai bine importanta fiecarei etape de tratament, iar pacientul sa inteleaga necesitatea si rolul acestora in planul terapeutic de ansamblu.

Sunt convins ca in viitorul apropiat, apelarea la medicul endodontist pentru tratarea afectiunilor pulpare va deveni o practica uzuala, deoarece pacientii nostri sunt din ce in ce mai bine informati si acorda din ce in ce mai mult importanta sanatatii orale.

Having Personal Questions? You can talk to a doctor

Contact Us